Politerno > Україна і світ > Корчак каже, що заслужила 400 тисяч зарплати але готова піти у відставку

Корчак каже, що заслужила 400 тисяч зарплати але готова піти у відставку

  • 21 Квітня, 2017
  • 1996 Переглядів
  • 0

Голова НАЗК Наталія Корчак на засіданні антикорупційного комітету викликала у народних депутатів подив щодо розмірів своєї зарплати, зокрема за грудні 2016 року.

Так, народний депутат Сергій Лещенко поцікавився у Корчак. Чому у грудні вона двічі задекларувала зарплату у розділі зміни в майновому стану. Згідно із електронним реєстром, 7 грудня Корчак задекларувала зарплату у розмірі 266, 816 тисяч гривень, а 29 грудня вона задекларувала 123,217 тисяч гривень зарплати.

“7 грудня ви задекларувала 266 тисяч гривень доходу як одноразова зміна матеріального стану, а 29 грудня ви задекларувала 123 тисяч одноразової зміни матеріального стану тобто сумарно за місяць 400 тисяч гривень”, – зазначив Лещенко.

На прохання нардепів пояснити, чи це була премія, чи “тринадцята” зарплата, Корчак заявила: “Це загальний сукупний дохід, який складався із відпускними”.

Корчак зазначила, що це не премія. “Премії в 200 тисяч гривень у нас не було, лише у липні і вересні була нарахована премія для всіх членів НАЗК у розмірі 250%. Починаючи з грудня місяця премії не нараховувалися”, – заявила Корчак.

На уточнюючі запитання Лещенка, що ж ще крім відпускних входить до цієї суми, Корчак відповісти не змогла: “У мене немає розрахунків зараз”.

Це викликало сміх і подив у членів комітету. При цьому голова комітету Єгор Соболєв нагадав, як НАЗК викликало на той час голову Одеської митниці Юлію Марушевську для надання пояснень щодо премії у 500 гривень. “А Марушевській ми передамо, що на ній тренувалися”, – сказав з іронією Соболєв.

Раніше під час звіту в Верховній Раді Корчак заявила, що виписувала у серпні, жовтні, листопаді премії по 200 тисяч.

“Премії нараховувалися в серпні, жовтні, листопаді. 200 тисяч гривень була премія, але ці премії отримували за роботу”, – заявила Корчак. Вона зазначила, що багато чого зробила на своїй посаді.

В той же час Наталія Корчак заявила, що готова піти у відставку.

“Я хоч сьогодні готова піти зі своєї посади. Але мова йде про те, що є люди, які працюють і довіряють. І якщо за щось взявся, то доводь до кінця, по крайней мере, скільки тобі вистачить сил”, – сказала Корчак.

Вона вважає своєю особистою заслугою те, що другий етап декларування відбувся.

Також вона висловила гордість за те, що “нажила собі ворогів”.

Як відомо, 29 березня прем’єр Володимир Гройсман закликав членів Національного агентства з питань запобігання корупції подати у відставку через неполадки із системою подачі електронних декларацій.

У свою чергу голова НАЗК Наталія Корчак у відповідь на ці заклики заявила, що не збирається йти у відставку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE