Politerno > Україна і світ > Стрілянина в центрі Парижа: встановлено особу підозрюваного (фото-відео)

Стрілянина в центрі Парижа: встановлено особу підозрюваного (фото-відео)

  • 21 Квітня, 2017
  • 1718 Переглядів
  • 0

Нападник, який був застрелений, відкрив вогонь по поліцейським з автомата Калашникова (АК-47).

Як стало відомо, 20 квітня відбулася перестрілка в центрі Парижа. В результаті чого загинув поліцейський, пізніше в ЗМІ просочилася інформація про загибель ще одного правоохоронця. Але в МЗС Франції спростували цю інформацію.

Президент США Дональд Трамп висловив свої співчуття.

Внаслідок стрілянини в центрі Парижа в четвер увечері один поліцейський був убитий, інший отримав поранення.

Згодом видання AFP, з посиланням на пропагандистське агентство Amaq, повідомило, що терористична організація Ісламська держава взяла на себе відповідальність за напад на поліцейських в Парижі.

“Виконавець нападу на Єлисейських полях в центрі Парижа бельгієць Абу Юсеф і він один з бойовиків Ісламської держави”, – йдеться в заяві Amaq.

Особа стрільця, який убив одного поліцейського і поранив двох у Парижі, встановлена, пише Associated Press.

Слідчі з’ясовують, чи були у нього спільники. У поліції зазначили, що головний 39-річний підозрюваний жив на східній околиці Парижа.

“Особа нападника була встановлена, розслідування триває”, – підтвердив прокурор Парижа Франсуа Моленс.

Однак ні в поліції, ні в прокуратурі не розкривають імені підозрюваного, хоча правоохоронцям вони відомі.

За інформацією BFM TV, мова йде про 39-річного рецидивіста, який раніше відбував тюремний термін за збройний напад на поліцейських, котрі зупинили його автомобіль для перевірки. Крім того, він напав на охоронця пенітенціарної установи.

Згідно з інформацією агентства, поліція провела обшук в будинку передбачуваного стрілка в місті Шель, департамент Сена і Марна. За даними джерел агентства, нападника звуть Карим Шофі (Karim Cheurfi).

“Все, що я ще можу вам сказати, це те, що особу нападника відома, це було перевірено. Я вам його не назву, бо слідство вже йде з обшуками і, в тому числі, з метою встановити, чи були чи ні у нього спільники “, – сказав Моленс.

У зв’язку з нападом на поліцейських, відкрито справу про вбивство і спробі вбивства представників державної влади у зв’язку з терористичним задумом і участю в злочинній терористичної організації з метою замаху на життя людей.

Розслідування доручено антитерористичної секції паризькій поліції і Генеральної дирекції внутрішньої безпеки.

Як повідомлялось, 20 квітня відбулася перестрілка в центрі Парижа. В результаті чого загинув поліцейський, пізніше в ЗМІ просочилася інформація про загибель ще одного правоохоронця. Але в МЗС Франції спростували цю інформацію.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE