Politerno > Україна і світ > В Парижі один поліцейський убитий, один поранений – ІДІЛ взяла на себе відповідальність

В Парижі один поліцейський убитий, один поранений – ІДІЛ взяла на себе відповідальність

  • 21 Квітня, 2017
  • 1635 Переглядів
  • 0

Внаслідок стрілянини в центрі Парижа в четвер увечері один поліцейський був убитий, інший отримав поранення.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в поліції.

Згідно з інформацією, людина, яка відкрила вогонь по поліції на Єлисейських полях, в одному з найпрестижніших бульварів в світі, була убита.

Правоохоронці закликали громадськість уникати цього району.

епортер Reuters побачив вертоліт низько над центральною частиною Парижа, який, очевидно, брав участь у поліцейській операції, пов’язаній зі стріляниною.

Згодом видання AFP, з посиланням на пропагандистське агентство Amaq, повідомило, що терористична організація Ісламська держава взяла на себе відповідальність за напад на поліцейських в Парижі.

“Виконавець нападу на Єлисейських полях в центрі Парижа бельгієць Абу Юсеф і він один з бойовиків Ісламської держави”, – йдеться в заяві Amaq.

Нападник був відомий французькій поліції по боротьбі з тероризмом, вони вже робили рейд за місцем його проживання в передмісті Парижа.

“Невідомо, як ця подія вплине на результат одних з найбільш непередбачуваних виборів за останнє десятиліття, але лідер ультраправих Марін Ле Пен і консерватор Франсуа Фійон негайно скасували всі заходи своїх передвиборних кампаній намічені на п’ятницю”, – повідомляє AFP.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE