Politerno > Україна і світ > У Стамбулі пролунав вибух, загинули 6 людей, 53 постраждали. ВІДЕО – ФОТО

У Стамбулі пролунав вибух, загинули 6 людей, 53 постраждали. ВІДЕО – ФОТО

  • 13 Листопада, 2022
  • 585 Переглядів
  • 0

В неділю на одній із найпопулярніших туристичних вулиць у Стамбулі Істікляль пролунав вибух – кількість загиблих зросла до 6, а поранених – до 53.

Про це повідомляють турецькі ЗМІ, серед яких Sabah.

На місце вибуху направили велику кількість бригад медиків та поліції. Повідомляється про кількох травмованих. За попередніми даними, постраждали 10 осіб. 

Спочатку телеканал CNN Türk повідомив, що 11 людей отримали поранення.

Згодом у мережі опублікували відео з місця вибуху.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пов’язав вибух у центрі Стамбула з тероризмом та повідомив, що кількість загиблих зросла до 6, а поранених – до 53.

Ердоган озвучив це на пресконференції перед відльотом в Індонезію, повідомляє державне турецьке агентство Anadolu.

“Наша нація повинна бути впевнена, що винуватці інциденту на вулиці Істікляль будуть покарані, як вони заслуговують. Відповідні підрозділи нашої держави продовжують свої зусилля з розкриття виконавців цього підступного нападу та асоціацій, які стоять за ним”, – сказав він.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба терміново доручив Генеральному консульству України в Стамбулі тримати на особливому контролі ситуацію у зв‘язку із вибухом на вулиці Істікляль, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Інформація про постраждалих українців наразі відсутня, додав він та нагадав телефон “гарячої лінії” українського консульства: +905306125577.

Нагадаємо, за останні два дні російські Іл-76 8 разів прилітали у Мачулищі та вивозили з Білорусі ракети до С-300 і С-400.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE