Politerno > Україна і світ > РФ зменшує особовий склад на лівобережжі Херсонщини та перетворює Мелітополь на військову базу

РФ зменшує особовий склад на лівобережжі Херсонщини та перетворює Мелітополь на військову базу

  • 13 Листопада, 2022
  • 856 Переглядів
  • 0

Росіяни зменшують кількість особового складу на лівому березі Дніпра у Херсонській області та нарощують сили у районі Мелітополя.

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

“В тимчасово окупованих населених пунктах Каховка, Таврійськ і Нова Каховка Херсонської області спостерігається зменшення кількості особового складу противника. У містах залишається мінімальна кількість окупантів, по вулицях пересуваються патрулі”, – йдеться в повідомленні.

Водночас РФ нарощує війська в районі Мелітополя Запорізької області. По периметру Мелітополя будуються укріплення, фортифікаційні споруди та прибувають колони зі сторони міста Токмак. 

Своєю чергою мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram повідомив, що росіяни перетворили захоплений Мелітополь Запорізької області й околиці на суцільну військову базу.

“Рашисти перетворили захоплений Мелітополь і Мелітопольський район на суцільну військову базу.

Тільки за останній тиждень:

– До Мелітополя прибувають колони окупантів як зі сторони Херсона, так і зі сторони тимчасово окупованого Токмака Запорізької області.По периметру Мелітополя будують укріплення та фортифікаційні споруди.

– Військові розселяються у захоплені будинки, школи і дитсадки. Військову техніку розставляють у житлових кварталах.

– Цивільним заборонено наближатись до району мелітопольського аеродрому.

– У 22-у школу Мелітополя сьогодні завезли автобуси з днрівцями. У дворі навчального закладу розставили “Гради”.

– В селі Плодородне орудують кадирівці, які всюди розвісили прапори зі своїм вождем.У Михайлівці і Зарічному проходять обшуки – окупанти перевіряють будинки, питають про чоловіків.

– У Приазовській, Нововасилівській та Олександрівській громадах зламують і займають порожні будинки.У Кирилівці розселились у захоплених базах відпочинку.

– У селище Шелюги поблизу Кирилівки заїхали прямо на танках, розселились у дитсадку і перекрили доступ до лісництва”.

Федоров додав, що ЗСУ “добре знають, де розміщується ворог і що робити, щоб він тікав з української землі”, – зазначив Федоров.

Нагадаємо, в неділю на одній із найпопулярніших туристичних вулиць у Стамбулі Істікляль пролунав вибух – кількість загиблих зросла до 6, а поранених – до 53.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE