Politerno > Україна і світ > Президент Франції Олланд назвав терактом напад на поліцейських в Парижі (фото, відео)

Президент Франції Олланд назвав терактом напад на поліцейських в Парижі (фото, відео)

  • 21 Квітня, 2017
  • 1294 Переглядів
  • 0

У Парижі в районі Єлисейських Полів ввечері в четвер, 20 квітня, відбулася стрілянина. Два офіцери поліції були вбиті, ще двоє людей отримали поранення.

У поліції повідомили, що патрульні зазнали нападу біля станції метро Франкліна Рузвельта. Коли поліцейський автомобіль зупинився на червоний сигнал світлофора, з сусідньої машини вийшов озброєний чоловік і відкрив вогонь по поліцейським, інформують Факти.

Один офіцер був убитий на місці, другий помер пізніше у лікарні. Озброєного злочинця ліквідували під час перестрілки. Поліція вже встановила особу нападника і розслідує інцидент як терористичний акт.

Збройний напад на поліцейських на Єлисейських полях президент Франції Франсуа Олланд назвав терористичною атакою. Прокуратура проводить розслідування за статтею “тероризм”.

Відповідальність за напад взяла на себе “Ісламська держава”. Пізно ввечері 20 квітня ця терористична організація розповсюдила відповідну заяву через агентство Amaq. У ньому говориться, що атаку в Парижі зробив “один з бійців Аллаха бельгієць Абу Юссеф”.

Французькі спецслужби вже встановили особу цієї людини. Його справжнє ім’я Карім С. Йому 39 років. У 2001 році Карім був засуджений на 20 років за збройний напад на поліцейських, але звільнився достроково на початку 2016 року.

 

Так виглядали Єлисейські поля всю ніч

Ввечері 20 квітня 2017 року Карім С. З спільником припаркував автомобіль Audi на Єлисейських полях поруч зі світлофором. Коли поруч з ними зупинився на червоне світло поліцейський автомобіль, Карім вискочив з Audi і розстріляв патрульних з автомата Калашникова. Один поліцейський був убитий, двоє отримали поранення. Незабаром з’явилися повідомлення, що в лікарні один з поранених помер, проте вони не підтвердилися.

Поліцейський автомобіль, який був обстріляний

Карім С. Був застрелений на місці нападу. Його спільникові вдалося сховатися. Він оголошений у розшук. За даними ЗМІ, ця людина приїхав до Франції з Бельгії.

Терористи знаходилися в цьому Audi

Виявлена квартира, в якій проживали терористи. Там проведено обшук.

Напад було здійснено в момент проведення останніх перед президентськими виборами теледебатів. Кандидати в президенти Франції Марін Ле Пен і Франсуа Фійон заявили, що скасовують заплановані на 21 квітня передвиборні заходи.

Франсуа Фійон закликав призупинити кампанію з виборів президента, перший тур яких призначений на найближчу неділю, 23 квітня. Відзначається, що це вже шоста за останні три роки терористична атака в Парижі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE