Politerno > Україна і світ > Клінтон назвала винних у своїй поразці на президентських виборах

Клінтон назвала винних у своїй поразці на президентських виборах

  • 3 Травня, 2017
  • 1559 Переглядів
  • 0

Хілларі Клінтон в одному з рідкісних своїх інтерв’ю після минулих в США виборів розповіла про те, хто завадив її перемозі. “Якби вибори відбулися 27 жовтня, я була б вашим президентом”, – сказала вона

Екс-кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон, яка зазнала поразки на президентських виборах 2016 року, пояснила свій програш “втручанням російських хакерів і діями глави ФБР Джеймса Комі”. Про це вона заявила в інтерв’ю CNN, передає РБК

Клінтон підкреслила, що бере на себе повну особисту відповідальність за свою поразку, але пояснює ії”подіями останніх 10 днів” перед виборами.

“Якби вибори відбулися 27 жовтня, я була б вашим президентом”, – сказала Клінтон. На її думку, однією з причин її поразки стали “дії російських хакерів”, на яких вона покладає відповідальність за оприлюднення електронної пошти глави її виборчої кампанії Джона Подести.

Другою причиною, за словами Клінтон, став лист глави ФБР Джеймса Комі від 28 жовтня конгресу про проведення нового розслідування з приводу її листування під час перебування держсекретарем США.

“Я б перемогла, якби не лист Джеймса Комі від 28 жовтня і дії російського WikiLeaks, які посіяли сумнів в уми багатьох людей, які готові були голосувати за мене, але в підсумку злякалися”, – сказала Клінтон.

До того ж Клінтон не виключає, що її перемозі завадило женоненависництво. Відповідаючи на відповідне запитання, вона сказала: “Так, я думаю, це зіграло роль”.

Листування глави передвиборного штабу Клінтон Джона Подести портал Wikileaks почав публікувати з 21 жовтня минулого року – приблизно за два тижні до виборів.

Відповідальність за атаки на сервери Національного комітету Демократичної партії, в результаті яких було вкрадене, в тому числі, і листування Подести, спецслужби США поклали на Росію, звинувативши її у втручанні в вибори. Росія неодноразово спростовувала всі звинувачення у втручанні в вибори президента США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE