Politerno > Україна і світ > Поліція отримала вказівки жорстко реагувати на антиукраїнську символіку 9 травня

Поліція отримала вказівки жорстко реагувати на антиукраїнську символіку 9 травня

  • 7 Травня, 2017
  • 1464 Переглядів
  • 0

Підрозділи поліції і Національної гвардії, які будуть забезпечувати порядок під час святкових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, будуть припиняти всі спроби провокацій, а також жорстко реагувати на антиукраїнську символіку і заяви.

Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, різні політичні сили спробують використати 9 травня для того, що б нагадати про себе будь-яким чином. Крім того, апологети “русского мира”, граючи на почуттях людей, спробують спровокувати внутрішні конфлікти в українському суспільстві.

За його словами, українським силовим відомствам відомо як про плани провокацій в Києві і ряді інших міст України, так і “імена і задумки організаторів”.

“Не справа МВС і його поліцейських і гвардійських підрозділів давати оцінку і тим більше регулювати політичну діяльність, але на всіх демонстраціях і маршах, запланованих в цей день, підрозділи Національної поліції і Нацгвардії не потерплять ні антиукраїнську символіку, ні антиукраїнські заяви”, – заявив міністр , зазначивши, що “поліцейські по всій країні отримали дуже чіткі інструкції”.

Він також звернувся до співгромадян: “Святкуйте, сумуйте, покладайте квіти і віддавайте честь – це право кожного громадянина України. Але створювати передумови для внутрішньої дестабілізації через провокаційні символи і дії МВС не допустить”.

При цьому Аваков зазначив, що “все сказане повною мірою відноситься і до правих, і до лівих радикалів, і до стоять за їх спинами політикам”.

Нагадаємо, раніше радник глави СБУ Юрій Тандит заявив, що у спецслужб немає підстав для заборони акції “Безсмертний полк”, проведення якої заплановано на 9 травня в Києві.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE