Politerno > Україна і світ > Американська влада хоче переконати Данію заблокувати будівництво шкідливого для України “Північного потоку-2”

Американська влада хоче переконати Данію заблокувати будівництво шкідливого для України “Північного потоку-2”

  • 10 Травня, 2017
  • 1321 Переглядів
  • 0

За повідомленнями датського видання Berlingske, Копенгаген повинен прийняти негативне рішення по будівництву трубопроводу, який буде проходити через територіальні води Данії.

Проект “Північний потік – 2”, який очолює колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд м³ газу на рік з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря. Чинний газопровід “Північний потік” складається з двох ниток довжиною 1224 км і пропускною спроможністю 27,5 млрд м³ кожна. Він проходить по дну Балтійського моря. “Газпром” почав постачання цим газопроводом в 2012 році.

У цьому питанні нинішня влада США продовжує політику своїх попередників з часів Барака Обами. Данія до сих пір не представила свою позицію в справі побудови спірного газопроводу, повідомляє “Діалог UA“.

Спроби умовити Копенгаген вже в кінці липня минулого року брали уряди Польщі, Естонії та Литви, які закликали зупинити спірний проект.

На даний момент Данія може перешкоджати будівництву “Північного потоку – 2” лише на підставі загрози екологічної безпеки, але міністерство енергетики і клімату країни має намір ініціювати розгляд цього питання Європейською комісією.

Робін Данніган, представник американського відомства, відповідального за енергетикку в Державному департаменті США, підкреслила в розмові з Berlingske, що створення “Північного потоку-2” суперечить інтересам Європейського Союзу.

Як додала політик, в будівництві газопроводу з Росії немає ніякого сенсу, адже є інші можливості для газопостачання. У липні минулого року міністри закордонних справ Польщі, Литви і Естонії звернулися до датського уряду з проханням заблокувати проект “Північного потоку-2”.

Серед аргументів керівників дипломатії країн Центрально-Східної Європи був факт повного обходу України в поставках газу до Європи і перспектива поставок газу з Норвегії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE