Politerno > Україна і світ > США можуть приєднатися до “Нормандського формату” по Україні – Клімкін (Відео)

США можуть приєднатися до “Нормандського формату” по Україні – Клімкін (Відео)

  • 10 Травня, 2017
  • 1375 Переглядів
  • 0

США можуть приєднатися до переговорів по Донбасу в “нормандської форматі”, в якому вже задіяні міністри закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін, який зараз знаходиться в США, передає “ТСН“.

“При цьому держсекретар США Рекс Тіллерсон “виступить адвокатом України”, тому що він добре поінформований про агресію Москви проти України”. З ним вже обговорювали різні варіанти вирішення ситуації”, – вважає глава МЗС України.

Клімкін підкреслив, що США, ймовірно, приєднаються до України, Німеччини і Франції в переговорах з Росією, але підкреслив, що важливим є не формат переговорів, а їх ефективність.

Клімкін залишатиметься в Вашингтоні до вечора 10 травня, коли у Тіллерсона буде зустріч з російським міністром Сергієм Лавровим щодо України і Сирії. Українську сторону на переговори не запрошували, але США пообіцяли виступити на стороні Києва.

“Тіллерсон зараз розуміє не просто в загальному логіку нашої спільної позиції, а й усвідомлює деталі. Зараз справа за тим, щоб він тиснув на Лаврова, я дуже сподіваюся, що це йому вдасться… Ми дуже детально поговорили по телефону, можливо, варто зустрітися за результатами останніх контактів з російською стороною “, – сказав Клімкін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE