Politerno > Україна і світ > Уряд США продовжив санкії щодо Сирії та надасть курдським загонам зброю, незважаючи на заперечення Ердогана

Уряд США продовжив санкії щодо Сирії та надасть курдським загонам зброю, незважаючи на заперечення Ердогана

  • 10 Травня, 2017
  • 1344 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп затвердив план з озброєння курдських загонів народної самооборони у Сирії для боротьби з угрупуванням “Ісламська держава”.

Офіційний представник США стверджує, що адміністрація Трампа схвалює надання більш важкої зброї сирійським курдам, незважаючи на турецькі заперечення.

Про це повідомив речник Білого дому Шон Спайсер, передає Reuters.

Як повідомляється, сирійські курди можуть отримати важке озброєння для звільнення Ракки від бойовиків ІДІЛ.

Зокрема, йдеться про поставки 120-мм мінометів, кулеметів, боєприпасів та легкого військового транспорту.

Зазначається, щоСША точно не надаватимуть курдам артилерію та протиповітряні засоби.

За даними джерела в адміністрації Президента США, ухвалене рішення про надання зброї вступає в силу негайно. Однак, терміни доставки зброї та її перелік будуть уточнюватися.

Крім того, у Білому домі заявили, що президент США Дональд Трамп підписав указ про продовження санкцій щодо Сирії ще на один рік.

“Жорстокість і репресії стосовно сирійського народу, який вимагає свободи і створення репрезентативного уряду, не тільки загрожують сирійцям, а й створюють нестабільність у всьому регіоні”, – йдеться в документі на сайті Білого дому, повідомляє DW.

Відповідно до документу, в США будуть заблоковані активи деяких фізичних і юридичних осіб. Також введено заборону на експорт певних категорій американських товарів і послуг до Сирії.

Крім того, американський президент “засудив застосування Дамаском насильства, вчиненого з особливою жорстокістю, і порушення прав людини”.

Він закликав Башара Асада дотримуватися режиму припинення вогню, щоб створити умови для доступу гуманітарних організацій, і допустити зміну влади в країні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE