Politerno > Україна і світ > Якби Геббельс побачив, як Путін організовує “Безсмертний полк”, він би сказав: мене переплюнули, – політолог

Якби Геббельс побачив, як Путін організовує “Безсмертний полк”, він би сказав: мене переплюнули, – політолог

  • 12 Травня, 2017
  • 1656 Переглядів
  • 0

Якби Йозеф Геббельс побачив, як президент РФ Володимир Путін організовує акцію “Безсмертний полк”, він би був здивований такому масштабу.

Таку думку InfoResist висловив політолог Віктор Небоженко.

При цьому Небоженко назвав “Безсмертний полк” “напівфашистською масовою організацією”.

“Якби Геббельс побачив, як Путін організовує” Безсмертний полк “у Вашингтоні, в Токіо і в Москві, він би сказав: так, вони мене переплюнули. Все-таки він не міг організувати ці маси захисту фашизму в 1941 році у Вашингтоні або навіть в Токіо, а Путіну це вдалося”, – резюмує він.

Відповідаючи на питання, хто розхитує ситуацію в Києві, в Дніпрі і в інших містах, політолог сказав: “Я думаю все-таки це рука Москви. Для російської влади, яка злилася з одного боку з чекістами, з іншого – із засобами масової інформації, офіційними, вкрай важлива на такі свята, на такі заходи інформаційна їжа для своїх каналів”.

“Не можна говорити, що ми ще пам’ятаємо, все добре, прекрасне свято в Росії і на цьому тлі без згадки про жорстокість” української хунти”.

Тому, звичайно, багато в чому це очікувано і підтримується перш за все Кремлем. Але я здатний розрізняти, у нас дві проблеми одна це свято: це відкрита спроба створення заворушень, на зразок таких, які були в Одесі два роки тому 2 травня і в загалі-то держава побоювалося саме такого роду провокацій, в яких беруть участь люди, які не знають, що це провокації.

Інші проблеми, звичайно ж, в кожному великому місті, великому регіоні свої додаткові причини, десь більше пенсіонерів, десь сильніше проросійські політичні сили (на сході України), десь це і є спосіб поборотися з місцевою владою. Але ясно, що заворушення в Дніпрі, це звичайно удар по понад активному Філатову (крім цього ще йде боротьба з міським мером)”, – додав він.

На думку Небоженка, це удар з боку Вілкула.

“Скоро вибори, дострокові або чергові, президентські чи парламентські і всі політичні сили хочуть знати свій вплив на громадськість. Вони використовують різні реальні приводи. Ось одні з таких приводів 1 травня, 9 травня. Природно на Східній Україні “Опозиційний блок” намагався мобілізувати, і не просто мобілізувати, а змусити своїх прихильників ще вступити в конфлікт з місцевою владою.

Природно, люди, ті які воювали в АТО, не розуміють, як це так, вони пролили кров, стали інвалідами, а тут виявляються переможці ті, які на тій стороні в них стріляли. Влада, звичайно, теж мало зробила, вона практично не підготувалася. Ні президент, ні прем’єр-міністр, ні голова Верховної Ради нічого не зробили, щоб якось пом’якшити і пояснити перед 9 травня офіційну позицію щодо цього.

А, якщо говорити чесно, то, звичайно ж, свято треба робити особистим, приватним, а не суспільним. Скасовувати свята і т.д. Не давати приводу, що це все може повернутися”, – сказав він.

Політолог зазначив, що можна скасувати вихідний день 9 травня і зробити його робочим.

“Те що наші націоналістичні організації і націоналісти користуються успіхом, це було завжди, з першого дня. Наприклад, навіщо показувати плакат, де ветеран ОУН-УПА обіймається з ветераном Великої Вітчизняної війни. Цього не було і не буде цього ніколи. Це відвертий доказ своєї політичної сили, яка дратує вже не тільки пенсіонерів, а й людей здорового глузду. Не треба одну міфологію міняти на іншу”, – підкреслив він.

Відповідаючи на запитання, чи не розколе суспільство постановка питання про те, щоб зробити 9 травня робочим днем, Небоженко сказав: “Знаєте, дестабілізація суспільства, розкол суспільства це добре до тих пір, поки в будь-якому суспільстві (російському, українському, непальському) немає війни .

Війна вже розколола суспільство на тих, які хочуть зберегти Україну і на тих, які згодні втратити територіальну цілісність України і частина території. Тому, яке свято може бути гірше, ніж то, яке є на війні. Якщо це свято використовується нашим місцевим ворогом, треба з ним закінчувати.

Політолог зазначив, що для нього було завжди лише три великих свята.

“Це Новий рік (народне свято), 7 листопада (день народження моєї дружини) та 9 травня, коли не держава, а народ сам забезпечив собі незалежність. Але тепер, коли 9 травня “приватизоване” Росією і перетворилося в шоу, у нас хоч ветерани серйозно сприймають 9 травня, як згадку про свято, то в Росії 9 травня перетворили в якийсь “російське євро-шоу”, з карнавалом, з високим рівнем цинізму, з формальною організацією і т.д. Я застав Радянський Союз в розквіті його сил, але такого не було навіть в 60-х роках, такого цинізму і ставлення до пам’яті війни, як зараз в Росії”, – сказав він.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE