Politerno > Україна і світ > Коломойський: мільярди гривень “ПриватБанку” зникли під чуйним керівництвом Рожкової

Коломойський: мільярди гривень “ПриватБанку” зникли під чуйним керівництвом Рожкової

  • 13 Травня, 2017
  • 1693 Переглядів
  • 0

Колишній акціонер “Приватбанку” Ігор Коломойський прокоментував розслідування журналістів програми “Схеми”, в якому стверджувалося, що незадовго до націоналізації в грудні 2016 року через фінустанови були виведені 110 мільярдів гривень на рахунки фірм-пустушок.

Про це повідомляє УНІАН.

“Після виходу програми я спробував зв’язатися зі знайомим журналістом “Схем”, Михайлом Ткачем, але не додзвонився. Тому хочу уточнити кілька деталей на”підконтрольному”, на думку “Схем”, сайті ТСН. З розслідування незрозуміло, куди і кому пішли 110 млрд гривень кредитів, виданих “ПриватБанком”. Так ось ці гроші з банку не йшли. У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто, гроші залишилися в банку”, – зазначив він в коментарі ТСН.ua. Коломойський підкреслив, що ці операції проходили під повним контролем і “чуйним керівництвом” заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

“І ще один важливий нюанс, 3 жовтня в “ПриватБанк” прийшли 30 співробітників НБУ, на додаток до куратора, який там був до цього, і компанії, про які йде мова в розслідуванні, вибирав Нацбанк. Тобто, другий етап докапіталізації “Привату” проходив за участю, постійному контролі й чуйному керівництві НБУ, і особисто пані Рожкової. Тоді ж в “ПриватБанку” були і представники Ernst & Young, які як раз і готували документ, на який посилаються журналісти. Все інше в інтерв’ю, в принципі, читаемо” , – сказав він.

Як повідомлялось, в своєму розслідуванні журналісти “Схем” посилаються на проект доповіді аналітиків з Ernst & Young про фінансовий стан “ПриватБанку” незадовго до націоналізації.

Згідно з документом, аудитори перевірили найбільших позичальників і виявили: на 1 квітня 2015 ризик неповернення кредитів, котрий вимірювався в сумі понад 82 мільярди гривень, а вже станом на 1 жовтня 2016 цифра збільшилася до понад 139 мільярди гривень. Згідно з документом, про котрий йдеться в розслідуванні, “ПриватБанк” провів реструктуризацію кредитного портфеля: заборгованість 170 попередніх позичальників була перекладена більш ніж на 30 нових, які стали винні банку більше 110 000 000 000 гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE