Politerno > Україна і світ > “Газпром” не зміг домогтися скасування штрафу в 172 млрд гривень, готується арешт його майна

“Газпром” не зміг домогтися скасування штрафу в 172 млрд гривень, готується арешт його майна

  • 16 Травня, 2017
  • 1492 Переглядів
  • 0

Виконавча служба України відкрила провадження щодо стягнення штрафу АМКУ з “Газпрому” і арешту його майна.

Про це було оголошено після того, як Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу ПАТ “Газпром” на рішення інших українських судів про стягнення з компанії штрафу і пені на загальну суму 172 млрд гривень. Про це повідомив “Інтерфакс-Україна”.

За словами представника АМК Михайла Новицького, Державна виконавча служба України відкрила провадження щодо стягнення штрафу та арешту його майна на території країни.

22 січня 2016 року Антимонопольний комітет України оштрафував “Газпром” на 85966 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу.

Російський монополіст повинен був сплатити штраф до 4 травня 2016 року, однак замість цього намагався оскаржити рішення в Господарському суді Києва. Коли ж суд відмовився розглядати позов “Газпром”, там оскаржив і це рішення.

У свою чергу в “Газпромі” наполягають, що сплата такого штрафу може поставити під загрозу постачання газу європейським споживачам.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE