Politerno > Україна і світ > НАБУ розслідує розкрадання 27 млн грн при розробці системи е-декларування

НАБУ розслідує розкрадання 27 млн грн при розробці системи е-декларування

  • 16 Травня, 2017
  • 1520 Переглядів
  • 0

Відкрито кримінальне виробництво за статтею “розкрадання в особливо великих розмірах”.

30 березня в бюро надійшла заява депутата Верховної Ради Віталія Купрія щодо можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Національного агентства з протидії корупції (НАЗК) та підприємства “Українські спеціальні системи”.

3 травня нардеп отримав відповідь про те, що викладені в його заяві факти не підтвердилися, тому НАБУ не знайшло підстав для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, йдеться в листі НАБУ, інформує “LB.ua“.

“У відповідь на цей лист Купрій публічно звинуватив посадових осіб НАБУ в умисному невиконанні постанови Солом’янського райсуду Києва, який зобов’язав внести в ЄДР відомості про скоєння злочинів, викладених у його заяві. Свою позицію депутат аргументував тим, що відповідну постанову Солом’янський суд виніс 19 квітня, тоді як відповідь на його ім’я з НАБУ датована 3 травня”, – зазначає бюро.

НАБУ заперечує звинувачення в умисному невиконанні постанови Солом’янського суду і підкреслює, що офіційно отримало це рішення суду вже після відправки відповіді.

15 травня НАБУ отримало рішення суду і в той же день було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК (розкрадання в особливо великих розмірах).

Нагадаємо, що працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції за погодженням з Генпрокуратурою склали на члена НАЗК адмінпротоколи за порушення норм антикорупційного законодавства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE