Politerno > Україна і світ > Україна отримає з США обладнання для сховища ядерних відходів

Україна отримає з США обладнання для сховища ядерних відходів

  • 16 Травня, 2017
  • 1524 Переглядів
  • 0

Побудувавши власне сховище (ЦСВЯП – центральне сховище відпрацьованого ядерного палива), Україна вже через кілька років може його окупити.

У ЦСВЯП звозитимуть відпрацьоване ядерне паливо з трьох українських АЕС. Про це повідомляє Comments.ua.

ДП “Енергоатом” домовився з компанією з США Holtec International про постачання спеціального технологічного устаткування для будівництва сховища ядерних відходів.

“Згідно з контрактом, укладеним з Енергоатомом, для ЦСВЯП Holtec International поставлятиме спеціальне технологічне обладнання для поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо технології, передбаченої в проекті будівництва ЦСВЯП, яка також розроблена Holtec International.

Перш за все це контейнери для зберігання і перевезення відпрацьованого ядерного палива, а також допоміжне обладнання для поводження з такими контейнерами, вага яких становить 150-170 тонн “, – йдеться в повідомленні.

ЦСВЯП будується для зберігання відпрацьованого ядерного палива з трьох українських АЕС: Рівненської, Южно-Української та Хмельницької. Запорізька АЕС має власне пристанційне сховище.

Щорічно ми платимо за послуги по зберіганню і переробці опромінених збірок близько 200 млн. доларів

У 2018 році в Україні буде побудовано сховище для осклованих радіоактивних матеріалів. Про це повідомляв міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці в Facebook.

“Ми зобов’язані забрати з Росії відпрацьовані радіоактивні матеріали. Їх раніше Україна відправляла на переробку і 20-літнє зберігання в Челябінськ. Термін повернення матеріалів кілька разів переносили через відсутність належної інфраструктури. Спочатку – на 2016 рік, а згодом – на 2018 й”, – пояснив він.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE