Politerno > Україна і світ > Слідом за Януковичем, Інтерпол зняв з міжнародного розшуку Арбузова

Слідом за Януковичем, Інтерпол зняв з міжнародного розшуку Арбузова

  • 18 Травня, 2017
  • 1504 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 18 травня, Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-главу Національного банку України Сергія Арбузова.

Про це повідомив адвокат Арбузова Сергій Ковальов, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Інтерпол скасував міжнародний розшук Арбузова. Тим самим Інтерпол поновив його право на вільне пересування. Цьому рішенню передувало рішення комісії по контролю за файлами Інтерполу, яка розглянула аргументи Генпрокуратури і наші аргументи, ми їх оприлюднювати не будемо, не маємо права”, – сказав Ковальов .

Він також поінформував, що Генпрокуратура висунула нове звинувачення Арбузову.

“Не бажаючи миритися з поразкою, Генпрокуратура оголосила підозру нашому клієнтові у справі Укртелекому. За допомогою цього підозри вони намагаються знову домогтися оголошення Арбузова в розшук. Делу Укртелекому три роки, раніше наш підзахисний там не фігурувало”, – сказав захисник.

На його переконання, такі дії Генпрокуратури “мають ознаки злочину у вигляді незаконного притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи”. Відповідаючи на питання про те, чи планує Арбузов повертатися в Україну, адвокат сказав ствердно.

“Так, він планує. Арбузов може вільно пересуватися по всьому світу, крім України, де відносно нього відкрито кримінальне провадження. Як тільки воно буде закрито, наш підзахисний повернеться в Україну”, – сказав захисник.

Як повідомлялось, 5 травня Генпрокуратура повідомила про підозру Сергію Арбузову в рамках розслідування порушень, пов’язаних з приватизацією “Укртелекому”.

Також повідомлялося, що 3 травня Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-президента України Віктора Януковича, колишнього главу АП Андрія Клюєва і відмовився оголошувати в міжнародний розшук депутата Олександра Онищенка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE