Politerno > Україна і світ > Вільна пташка: Інтерпол зняв “червону картку” з Януковича

Вільна пташка: Інтерпол зняв “червону картку” з Януковича

  • 3 Травня, 2017
  • 1567 Переглядів
  • 0

Інтерпол документально підтвердив зняття з розшуку колишнього президента України Януковича та його сина Олександра.

Це означає, що Інтерпол не вважає екс-президента України злочинцем і пред’явлені щодо нього звинувачення не мають законної підстави.

Про це повідомив у Facebook прес-секретар Януковича Юрій Кірасір. Він зазначив, що “стосовно Януковича в базі даних структури відсутня так звана” червона картка”.

“Зокрема, Інтерпол підтвердив, що на Віктора Януковича не поширюються Червоне повідомлення Інтерполу або Спеціальний запит про арешт, і що їх дані відсутні в базі Інтерполу”, – зазначає Юрій Кірасір.

Дана відповідь була пред’явлена на вимогу адвокатської компанії JHA LLP, яка обслуговує інтереси Януковича, і дозволила оприлюднити інформацію про те, що екс-президент України не знаходиться в розшуку Інтерполу. Тим самим, Інтерпол підтвердив той факт, що кримінальні переслідування стосовно колишнього українського президента носять політично мотивований характер.

Інтерпол також видалив зі своєї бази даних всю інформацію про Олександра Януковича, якогоо раніше не оголошували в розшук, проте Генеральна прокуратура України направляла запити в Інтерпол.

Нагадаємо, в січні 2015 року Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього президента України Віктора Януковича, його сина Олександра Януковича, а також колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова.

У лютому поточного року президент України Порошенко звернувся до депутатів Верховної ради із закликом підтримати законопроект, що дозволяє заочно засудити колишнього главу держави.

А 4 травня має відбутися заочний суд над побіжним Віктором Януковичем…

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE