Politerno > Україна і світ > Коханівський про угорський сепаратизм на Закарпатті: хочете свою мову – їдьте в Угорщину (Відео)

Коханівський про угорський сепаратизм на Закарпатті: хочете свою мову – їдьте в Угорщину (Відео)

  • 22 Травня, 2017
  • 1837 Переглядів
  • 0

Лідер батальйону “ОУН” Микола Коханівський, коментуючи самовільну установку угорських стел в Закарпатті, заявив, що “поява будь-яких прапорів, табличок, вивісок іноземною мовою в нинішній Україні категорично неприпустимо”.

“Угорське або польське у нас неприпустимо. В Україні все повинно бути українське. Це неприпустимо вивішувати у нас угорський прапор. Хочете Угорщину і угорську мову – їдьте в Угорщину”, – зазначив націоналіст.

“Все має бути державним – це наша позиція і вона категорична”, – відрізав Коханівський.

У той же час лідер “ОУН” вважає, що заявленої угорськими політиками автономії зазначеної громади в Україні немає і бути не може.

Коханівський вважає, що президентом України Петром Порошенко питання утиску нацменшин останнім часом стало посилено мусуватися.

“Україна зараз знаходиться в стадії внутрішньої окупації. А президенту, як і більшості влади, все одно на нашу країну. Вони зайняті власним збагаченням.

Тому і відбуваються такі речі, як обговорення якихось національних меншин, мови, табличок, що хтось допускає, що у нас може бути якась автономія. Влада на чолі з президентом і є наші внутрішні окупанти, які про долю нашого народу ніяк не турбуються”, – підсумував він.

Нагадаємо, раніше в мережі з’явилися фотографії стел, які були встановлені на в’їзді в Берегівський та Виноградівський райони Закарпатської області. Всього угорська громада встановила 4 стели на рідній мові.

На стелах угорською написано “Виноградівський район. Угорці вітають вас” і “Берегівський район. Край угорської мови”.

Також депутати Берегівської райради проголосували за зверненням до Порошенка з вимогою перейти на договірні відносини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE