Politerno > Україна і світ > Порошенко пішов ва-банк – Корнійчук

Порошенко пішов ва-банк – Корнійчук

  • 21 Травня, 2017
  • 1878 Переглядів
  • 0

Головна мета Порошенка – зірвати виконання мінських угод, і він готовий застосувати самі підлі методи, щоб утриматися при владі.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

За минулі два тижні влада зробила цілий ряд резонансних кроків в сфері гуманітарної політики.

На думку експерта, це “русофобська політтехнологія, яку Порошенко застосував з початку травня (спроба скасувати 9 травня, заборона російських соцмереж, заборона георгіївської стрічки і закони-страшилки проти УПЦ МП)”.

Корнійчук запропонував комплексно проаналізувати “стратегію Порошенко”:

1) Головна мета – зірвати виконання Мінських угод. Зимова провокація Порошенко з вугільної блокадою Донбасу – це був перший крок. Зараз зроблений другий крок – налякати жителів Донбасу русофобською Україною, в яку їх хочуть повернути за допомогою “Мінська”. А значить, навіть якщо Кремль і дасть команду сепаратистам виконувати угоди, вже в самому Донбасі люди виступлять проти реінтеграцію в Україну.

2) Порошенко чітко визначився зі своїм електоратом на президентських виборах. Це буде Захід і Центр України, які, за задумом Банкової, повинні підтримувати всі антиросійські заходи. Іншими словами, передвиборча стратегія Банкової буде будуватись на поділі українців на людей першого і другого сорту.

3) Ніяких дострокових парламентських виборів восени 2017 го не буде. Інакше б не було таких різких антиросійських рухів (а по суті – обмежуючих самих українців), які згуртували проти Порошенка більшу частину країни. Буде використана та ж технологія, як і з підвищенням тарифів в 10 разів. Змовчали – і прийняли, як даність. А до президентських виборів – вже неактуально, щоб мобілізувати людей проти Порошенка.

4) Порошенко чітко показав: він не має наміру без бою віддавати владу в країні. Це вам не Ющенко і не Янукович. Порошенко застосує будь-які самі підлі методи для того, щоб утриматися при владі. Причому це сигнал, як Тимошенко, так і Заходу.

5) Війна триватиме стільки, скільки Порошенко буде перебувати при владі. Оскільки вона виконує ключові функції для влади: дозволяє красти мільярди, тримає на фронті десятки тисяч незадоволених людей зі зброєю, на неї можна списати диктатуру і ценузуру в країні. Плюс – ні в якому разі Донбас з антипорошенковским голосами не повинен отримати можливість голосувати.

Зараз, розуміючи, що втрачати нічого, Порошенко пішов ва-банк. Або він встановлює в країні диктатуру і показує себе сильним всередині країни і перед Заходом, або починається падіння його влади навіть раніше 2019 року … “, – написав Корнійчук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE