Politerno > Україна і світ > The Guardian дізналась про цензурну політику модераторів Facebook

The Guardian дізналась про цензурну політику модераторів Facebook

  • 22 Травня, 2017
  • 1332 Переглядів
  • 0

Видання The Guardian вперше опублікувала цензурну політику Facebook, якою керуються модератори соціальної мережі.

Видання заявляє, що вивчило близько сотні документів, що дають “безпрецедентне розуміння” схеми, за якою Facebook модерує пости, пов’язані з такими проблемними темами як вбивства і самогубства, расизм, тероризм і порнографія.

За інформацією газети, співробітники соціальної мережі перевантажені роботою, і часто у них є “всього 10 секунд”, щоб прийняти рішення. Як уточнює The Guardian, багато модераторів відчувають занепокоєння в зв’язку з “непослідовністю і специфічним характером” деяких правил, що стосуються, наприклад, матеріалів сексуального характеру.

У правилах, серед іншого, зазначається, що пости на кшталт “Хто-небудь, застрельте [президента США Дональда] Трампа” повинні бути видалені, так як містять конкретну загрозу главі держави. У той же час можна написати повідомлення “Відвали і здохни”, так як загроза в ньому “не заслуговує на довіру”.

Згідно з документами, модератори не завжди повинні видаляти відео насильницьких смертей, тому що відео можуть допомогти в “розумінні таких проблем як психічні захворювання”.

Також не обов’язкові до видалення фотографії фізичного насильства несексуального характеру або знущань над дітьми, якщо в них не присутня “садистський елемент”. Користувачам, крім того, можна поширювати фото знущань над тваринами.

Модератори повинні видаляти всі зроблені “в цифровому вигляді” малюнки, що зображають наготу сексуальну активність, але точно такі ж малюнки “від руки” дозволені.

Користувачі можуть розміщувати відео абортів, в яких немає наготи. Повідомляється, що Facebook в тому числі дозволить транслювати спроби користувачів завдавати собі шкоди, так як керівництво соцмережі не хоче “обмежувати або карати людей в стані стресу”.

Як стало відомо раніше, Facebook найме ще три тисячі модераторів відеоконтенту на тлі збільшення кількості злочинів в прямому ефірі в соцмережі. Таким чином, загальне число модераторів складе приблизно 7500 чоловік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE