Politerno > Україна і світ > Трамп хоче замінити безкоштовну військову допомогу Україні кредитами

Трамп хоче замінити безкоштовну військову допомогу Україні кредитами

  • 22 Травня, 2017
  • 1283 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп має намір внести бюджетну пропозицію, згідно з якою низці країн, у тому числі Україні, замість безкоштовної військової допомоги будуть надавати кредити.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на газету The Wall Street Journal (WSJ).

За даними видання, тим країнам – союзникам США, яких може торкнутися пропозиція Білого дому, адміністрація президента пропонує видавати не гранти, а кредити, які ці країни повинні будуть витратити на відповідні закупівлі у військовій області в США.

Йдеться про кошти, які розподіляються Державним департаментом країни. Крім України, це можуть бути такі країни, як Пакистан, Туніс, Ліван, Колумбія, Філіппіни і В’єтнам. Пропозиції Білого дому повинні бути представлені у вівторок, 23 травня, після чого їх тільки почнуть обговорювати в Конгресі.

Бюджетні пропозиції адміністрації Трампа, за даними видання, пропонують зберегти видачу безкоштовних військових грантів Ізраїлю, який є найбільшим одержувачем військової допомоги США, Єгипту та Йорданії. До сих пір кожен рік на надання безкоштовної військової допомоги в рамках програми безпеки підтримки Держдепартаменту Вашингтон витрачав близько 600 млн доларів.

Як повідомлялося, на початку травня в Конгресі США схвалили компромісний бюджет на 2017 фінансовий рік, який в Штатах завершується у вересні.

Ним передбачено виділення 560 млн доларів на підтримку України. З цих коштів 150 млн повинні бути надані по лінії Пентагону для військової допомоги Києву, зокрема – для підготовки українських військових, надання оборонного летального озброєння, логістичної допомоги, надання інформації американських спецслужб української армії тощо. Решта, 410 млн, повинні бути виділені на підтримку України по лінії Державного департаменту.

Раніше Конгрес США заборонив Пентагону співпрацювати з російською компанією до виведення військ з України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE