Politerno > Україна і світ > Чорногорія зажадала від Росії не втручатися в її внутрішні справи

Чорногорія зажадала від Росії не втручатися в її внутрішні справи

  • 29 Травня, 2017
  • 1454 Переглядів
  • 0

Глава міністерства закордонних справ (МЗС) Чорногорії Серджан Дармановіч заявив, що Росія сильно втрутилася у внутрішні справи країни і навіть намагалася перешкоджати наміру уряду республіки вступити в НАТО.

Про це в понеділок, 29 травня, повідомило Радіо і телебачення Чорногорії (RTCG).

“Росія відкрито втручалася в наші внутрішньополітичні питання, на що ми, звичайно, дивилися без схвалення”, – цитує Дармановіча “Федеральне агентство новин”.

Він також зазначив, що останні 2-3 роки Москва проводить політику сфер інтересу і виступає проти розширення НАТО. Дармановіч заявив, що вступ країни до альянсу не направлений проти інших країн, в тому числі і проти Росії.

“Але, зрозуміло, ми не можемо погодитися з тим, що хтось третій вирішує, де нам бути”, – сказав він.

Глава МЗС також зазначив, що зараз Росія і Чорногорія підтримують господарські відносини. За його словами, РФ входить в десятку головних економічних партнерів. При цьому “російські інвестиції в економіку показали себе неефективними”, уклав він.

Раніше спецпрокурор Чорногорії Мілівое Катніч заявляв, що деякі російські державні органи нібито виявилися замішані в спробі перевороту під час виборів в країні в жовтні 2016 року.

Це було необхідно, щоб запобігти вступу Чорногорії в НАТО, зазначав він.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE