Politerno > Україна і світ > Черговий виток сміттєвої кризи у Львові – уже на порозі – Михальчишин

Черговий виток сміттєвої кризи у Львові – уже на порозі – Михальчишин

  • 13 Червня, 2017
  • 1335 Переглядів
  • 0

Поки міським головою залишається Андрій Садовий, питання щодо львівського сміття не вирішиться у жоден раціональний спосіб.

Про це на телеканалі ZIK заявив Юрій Михальчишин, народний депутат України VII скликання.

Гість програми зауважив, що коли був депутатом Львівської міської ради (2010-2012 рр.), ще тоді Грибовицький полігон ТВП становив величезну загрозу для мешканців міста та Західної України в цілому.

“Наскільки я знаю, через захланність тодішнього міського голови Львова, який і тепер перебуває на цій посаді, всі іноземні інвестори категорично відмовилися мати справу з ним. Їхні проектні пропозиції щодо сміттєвого заводу і утилізації ТВП, залишились в абсолютно неактуальному режимі і були відкинути зі злої волі міського голови”, – заявив Юрій Михальчишин.

Гість програми наголосив, що городяни Львова нині стали заручниками політизованої ситуації зі сміттям. Нині Львів опинився на порозі надзвичайної екологічної ситуації.

“Поки міським головою залишається Андрій Садовий, питання щодо львівського сміття не вирішиться у жоден раціональний спосіб… На жаль, безгосподарність та політиканство породжують реальну загрозу для життя і здоров’я львів’ян. Шукати винних вже пізно, потрібно шукати реальні раціональні кроки виходу з цієї ситуації. А вони є. Насправді це зняти політичні акценти, примусити міського голову займатися своєю політичною кар’єрою, якщо він бачить себе у ВРУ або на найвищій посаді в Україні, і передати справу фахівцям. Звичайно, це львів’яни”, – заявив Юрій Михальчишин.

Гість програми також повідомив, що один із найбільших перевізників ТПВ у Львові відмовився виконувати договірні зобов’язання.

“А це означає, що черговий виток сміттєвої кризи є знову на порозі”, – заявив гість програми.

Юрій Михальчишин нагадав, як останнім часом обурені городяни перекривали вулиці через сміттєву кризу, і не виключив подальшої ескалації таких акцій протесту.

Що ж до будівництва сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2 у Львові, гість програми наголосив, що захаращувати територію комунального підприємства у межах міста неприпустимо. На його думку, такий завод слід будувати з прив’язкою до Грибовицького полігону, оскільки кількість накопиченої там сировини дозволяє такому проекту бути комерційно успішним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE