Politerno > Україна і світ > Верховна Рада взяла до розгляду подання ГПУ на п’ятьох депутатів

Верховна Рада взяла до розгляду подання ГПУ на п’ятьох депутатів

  • 21 Червня, 2017
  • 1734 Переглядів
  • 0

В середу, 21 червня, до Верховної Ради надійшли подання на зняття недоторканності з п’яти народних депутатів . В свою чергу голова парламенту Андрій Парубій направив їх до профільного комітету.

“У Верховну Раду надійшло п’ять подань на народних депутатів. Голова парламенту направив їх до регламентного комітету”, – повідомив “Інтерфакс-Україна” прес-секретар спікера парламенту Андрій Ковальов.

За його словами, подання надійшли на Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група “Воля народу”), Євгенія Дейдея, Максима Полякова (обидва – фракція “Народний фронт”) і Борислава Розенблата (фракція “Блок Петра Порошенко”) .

Пізніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до парламенту подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Полякова.

Нагадаємо, 19 червня співробітники НАБУ затримали за підозрою в отриманні хабара охоронця народного депутата Борислава Розенблата.

Йдеться про суму в 200 тис. дол.

За даними САП, хабар призначався народним депутатам Бориславу Розенблату і Максиму Полякову, вони це заперечують і назвали цю ситуацію “провокацією”.

Як повідомлялось, 20 червня 2017 Генеральна прокуратура України отримала від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) подання про зняття недоторканності з народних депутатів України Олеся Довгого, а також Максима Полякова та Борислава Розенблата у справі щодо “бурштинової мафії”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE