Politerno > Україна і світ > Суд по Насірову почав розглядати справу в закритому режимі через “лікарську таємницю”

Суд по Насірову почав розглядати справу в закритому режимі через “лікарську таємницю”

  • 26 Червня, 2017
  • 1594 Переглядів
  • 0

Солом’янський райсуд Києва перейшов до закритого розгляду справи про продовження запобіжного заходу відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, посилаючись на “лікарську таємницю”.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

Засідання суду, яке розпочалося сьогодні о 10.00, триває досі.

Як відомо, Насіров хотів поміняти в суді відразу двох прокурорів.

Суддя кілька разів виходив до нарадчої кімнати, щоб прийняти рішення за клопотаннями захисту Насірова. Зокрема, мова йшла про відвід прокурорів САП Андрія Петрова і Олексія Скибенко, які, на думку захисту, упереджено ставляться до Насірова.

Крім того, захист також попросив суд про розгляд справи в закритому режимі, посилаючись на закон про захист персональних даних у зв’язку зі станом здоров’я Насирова.

У перших двох випадках суддя відмовив у задоволенні клопотань, а третє – задовольнив частково, вирішивши, що коли пояснення надаватиме захист Насірова, то представники ЗМІ повинні вийти із залу суду.

Зараз суд перейшов до закритого розгляду справи Насірова.

Як відомо, детективи НАБУ на початку березня 2017 року затримали Насірова і повідомили йому про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Слідство наголошує, що Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі було завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

7 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень, хоча антикорупційна прокуратура просила встановити грошову заставу у розмірі 2 мільярди гривень.

Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО в Києві після того, як його рідні внесли заставу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE