Politerno > Україна і світ > Підірваний в Києві полковник ГУР займався охороною вбитого екс-депутата Держдуми Вороненкова

Підірваний в Києві полковник ГУР займався охороною вбитого екс-депутата Держдуми Вороненкова

  • 27 Червня, 2017
  • 1852 Переглядів
  • 0

Співробітники Головного управління розвідки Міноборони займалися охороною екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова убитого в Києві.

Безпосередній підлеглий полковника Максима Шаповалова, який загинув сьогодні в результаті вибуху авто, керував охороною російського політика.

Про це УНН повідомили джерела в Міноборони.

За словами джерела, Максим Шаповалов, який загинув сьогодні в Києві під час вибуху автомобіля, знав про те, як здійснювалася охорона Дениса Вороненкова. У той же час співрозмовник не став пов’язувати вбивство Шаповалова саме з вбивством екс-депутата Держдуми РФ.

Нагадаємо, що особистість загиблого встановили, знайшовши у нього службове посвідчення ГУР.

Вибух стався на перехресті вулиці Солом’янській та вулиці Механізаторів. На авто були встановлені номери, зареєстровані на мотоцикл.

Як заявив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підслідність справи, відкритого за статтею “теракт”, буде визначати військова прокуратура.

“Внаслідок цього злочину є один постраждалий, він загинув. Оскільки він є чинним військовослужбовцям, то, ймовірно, прокуратура буде визначати підслідність розслідування цього кримінального провадження, яке зареєстроване за ст. 258 “теракт” слідчим відділом ГУ Нацполіціі в Києві. Інший потерпілий – літній чоловік, його забрала швидка, його життю нічого не загрожує … Зараз там працюють оперативники “, – заявив Шевченко.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України висловлюють глибокі співчуття родині загиблого військовослужбовця.

Головний редактор інтернет-видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов повідомив в Facebook, що Шаповал займав посаду начальника управління спеціального резерву ГУР Міноборони України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE