Politerno > Україна і світ > Скарбника Ватикану підозрюють у розбещенні неповнолітніх – BBC

Скарбника Ватикану підозрюють у розбещенні неповнолітніх – BBC

  • 29 Червня, 2017
  • 1346 Переглядів
  • 0

Поліція австралійського штату Вікторія повідомила, що кардинал Джордж Пелл, що займає посаду скарбника Ватикану, звинувачується в розпусних діях щодо неповнолітніх. Йдеться про численні епізоди з давнього минулого.

Про це пише ВВС

Кардинал, який живе зараз у Римі, повинен буде з’явитися в суд у Мельбурні 18 липня. Священик категорично заперечує ці звинувачення і має намір захищати своє добре ім’я, повідомили в канцелярії архієпископа Сіднейського.

Видання пояснює, що в Австралії спеціальна комісія проводить розслідування випадків сексуального насильства над дітьми та ролі католицької церкви у приховуванні подібних випадків.

Воно пов’язане зі звинуваченнями на адресу священика Джеральда Рісдейла, який з 1993 по 2013 рік вже відбував покарання за злочини проти неповнолітніх.

За версією слідства, Рісдейл причетний до сексуального насильства над 130 хлопчиками в період з 1960-х до 1980-х років. На початку 1970-х років Пелл жив з Рісдейлом в одному будинку, і комісія вважає, що він міг знати про злочини останнього, а також міг бути обізнаний про подібні дії з боку інших знайомих йому священнослужителів.

На початку цього року представники католицької церкви Австралії заявили, що жертвами сексуального насильства з боку священиків буде виплачена компенсація в розмірі 213 млн доларів. У лютому Пелл давав свідчення перед комісією.

Він визнав, що церква зробила “жахливі помилки”, відмовляючись вірити постраждалим дітям.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE