Politerno > Україна і світ > РПЦ готова підключитися до дискусії про відновлення монархії в Росії

РПЦ готова підключитися до дискусії про відновлення монархії в Росії

  • 1 Липня, 2017
  • 1490 Переглядів
  • 0

Глава відділу зовнішніх церковних зв’язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон заявив про те, що Російська православна церква може взяти участь в обговоренні відновлення монархії в країні, якщо монархічна модель політичного устрою Росії знайде прихильників серед православних віруючих.

Про це повідомляє “РИА Новости”.

“Усередині нашої Церкви є люди, є групи людей, які ратують за відновлення монархії, і я думаю, що якщо наше суспільство коли-небудь дозріє для обговорення цього питання, Церква в такому обговоренні візьме найактивнішу участь”, – сказав митрополит Іларіон.

Глава ВЗЦЗ зазначив, що висловлює свою особисту думку, і нагадав, що при монархічній формі правління “людина помазується на царство священнослужителями” і “отримує не просто мандат від виборців на правління на якийсь певний термін, але отримує санкцію від Бога через Церкву на своє правління”, яке “є довічним до тих пір, поки вона не передасть владу своєму наступникові”.

При цьому він нагадав, що Церква займає нейтральну позицію щодо будь-якої обраної людьми форми управління державою.

Як повідомлялось, призначений Кремлем глава анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов переконаний, що РФ потрібна нова форма правління – монархія.

Як відомо, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков розповів, що Володимир Путін “без оптимізму ставиться” до ідеї встановлення монархії в Росії.

В той же час, в Держдумі запропонували повернути гімн царської Росії.

Також відомо, що правляча партія Грузії допускає перетворення країни в монархію.

А ось в Австралії хочуть ввести республіку після відходу королеви Єлизавети II.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE