Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура готується зняти недоторканність з Бакуліна, а до кінця літа може з’явитися подання і на Вілкула

Генпрокуратура готується зняти недоторканність з Бакуліна, а до кінця літа може з’явитися подання і на Вілкула

  • 6 Липня, 2017
  • 1484 Переглядів
  • 0

Генеральна прокуратура України має усі необхідні матеріали для підготовки подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата з фракції “Опозиційний блок” Євгена Бакуліна.

Про це у четвер повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У рамках справи щодо нафтобурових установок свідчення Кацуби дають змогу нам готуватися до притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Бакуліна”, – сказав Луценко.

На уточнююче запитання, чи означає це, що найближчим до парламенту може бути внесено подання на зняття з Бакуліна недоторканності, генеральний прокурор відповів: “Найближчим часом його не буде, тому що найближчим часом парламент піде на канікули”.

Як відомо, 17 червня 2016 року слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із “клану Кацуб” Олександра – сина нардепа Володимира Кацуби й колишнього заступника голови “Нафтогазу України”.

Згодом суд кілька разів продовжував йому арешт.

Будучи главою “Чорноморнафтогазу”, він підписував документи на закупівлю скандальних “вишок Бойка”, але затримали його у “бензиновій” справі Сергія Курченка.

За версією слідства, Олександр Кацуба після свого переходу із “Чорноморнафтогазу” на посаду заступника глави “Нафтогазу” допоміг компанії Курченка “Газ України 2020” вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

15 лютого 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Олександр Кацуба пішов на співпрацю зі слідством і відшкодував державі 100 мільйонів гривень збитків.

3 липня Луценко заявив, що має намір восени внести подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради в справі про закупівлю бурових установок за завищеними цінами.

Також ГПУ зможе подати до кінця літа подання на притягнення до відповідальності нардепа від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула, якщо виявить несплату ним податків.

“Була призначена позачергова документальна перевірка його (Вілкула – ред.) податкових справ. Вона встановила розходження між тим, що було сплачено і тим, що потрібно було сплатити”, – сказав він.

“В найближчі дні, зразу після отримання документів із Дніпровського ДФС ми зареєструємо провадження і після цього за час літніх канікул парламенту підготуємо всі необхідні матеріали. Якщо дійсно буде встановлено несплата податків, то народний депутат Вілкул буде відповідати як і інші особи”, – додав Луценко.

Як відомо, 5 липня в.о. начальника головного управління ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук повідомила, що нардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула підозрюють у несплаті податків на сумму 19,6 млн. грн.

Вілкул у свою чергу назвав піаром таку заяву Томчук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE