Politerno > Україна і світ > В Гамбург прибувають перші учасники саміту G20 – не обійшлось без сутичок поліції з антиглобалістами (Фото)

В Гамбург прибувають перші учасники саміту G20 – не обійшлось без сутичок поліції з антиглобалістами (Фото)

  • 6 Липня, 2017
  • 1597 Переглядів
  • 0

У німецькому Гамбурзі, де в п’ятницю стартує дводенний саміт “Великої двадцятки”, почали прибувати його учасники.

Так, у четвер в місто вже прибули прем’єри Канади Джастін Трюдо, Австралії Малкольм Тернбулл, голова КНР Сі Цзіньпін, президенти США Дональд Трамп і Південної Кореї Мун Чже Ін. Всі з дружинами, деякі навіть з дітьми.



Перша пара США, прибуття якої німецькі канали показували в прямому ефірі, покинула аеропорт на галікоптері ВПС США.

Це явно розчарувало численних громадян – як прихильників, так і супротивників, які зібралися на шляху, так званому безпечному трансферному коридорі, в місто.

Не братиме участі в саміті король Саудівської Аравії Салман. При цьому Президент Бразилії Мішел Темер, який кілька днів тому заявив, що через внутрішньополітичні проблеми (корупційний скандал) не зможе приєднатися до колег, напередодні все-таки підтвердив свою участь.

Уже на четвер заплановані перші двосторонні зустрічі Канцлера ФРН Ангели Меркель з гостями. У тому числі з главою уряду Австралії Тернбуллом, Прем’єр-міністром В’єтнаму Нгуєном Суан Фуком, який в даний час є головою Організації Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, і Президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Як стало відомо, поліція Гамбурга застосувала силу проти антиглобалістів в Гамбурзі.

Як повідомили в четвер в поліції, акція “Ласкаво просимо в пекло” проти проведення саміту G20, налічувала близько 12 тисяч чоловік, серед яких антиглобалісти, анархісти, прихильники лівої ідеології і прості жителі міста.

Правоохоронні органи були змушені застосувати силу проти радикально налаштованих активістів. Відзначається, що група демонстрантів, одягнених в чорне, почала кидати пляшки та інші предмети в поліцію. У зв’язку з цим правоохоронці ФРН застосували перцевий спрей і водомети проти протестуючих.

“На жаль, почалися перші заворушення. Ми використовуємо відповідні контрзаходи”, – відзначили в поліції.

За деякими даними, в поліцейських полетіли каміння і пляшки, серед постраждалих опинився прес-секретар місцевих правоохоронних органів.

Поліція затримувала найбільш радикально налаштованих демонстрантів. В районі рибного ринку правоохоронні органи намагались відрізати представників так званого чорного блоку від інших демонстрантів.

Поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

Пізніше, про рішення перервати демонстрацію, яка переросла з мирної ходи в безлади, оголосили самі організатори. Цю інформацію підтвердили також в місцевій поліції.

Окремі групи протестуючих влаштовували сидячі блокади. Поліція цілеспрямовано намагалась “змити” їх за допомогою як мінімум трьох водометів. Свідки повідомляють, що поранені люди лежали на проїжджій частині, деякі з них, можливо, без свідомості.

За даними німецького телеканалу NTV, в результаті зіткнень декілька людей отримали незначні травми.

В акції антиглобалістів “Ласкаво просимо в пекло” взяли участь 6 тисяч осіб. За оцінками організаторів, на ходу прийшли майже 8 тисяч демонстрантів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE