Politerno > Україна і світ > Агресивний ідіотизм на державній службі, – Андрій Сенченко

Агресивний ідіотизм на державній службі, – Андрій Сенченко

  • 11 Липня, 2017
  • 1546 Переглядів
  • 0

Українське суспільство вже перестало дивуватися призначенням на керівні пости в органах влади селфі-дівчаток, іноземних найманців з дипломами про закінчення повного курсу підготовки в літньому скаутському таборі або “легендарних волонтерів”, легенди про яких складали на Банковій.

Однак, навіть на цьому тлі окремі кадрові “діаманти” просто засліплюють блиском інтелекту і вражають глибиною знань.

Днями заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що Україна юридично не змогла довести присутність російської армії на непідконтрольних Києву територіях Донецької та Луганської областей.

За його словами, так як в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) немає російських органів влади, юридично неможливо говорити про окупацію.

Спеціально для Туки повідомляю, що з ініціативи правозахисного руху “Сила права” українські суди своїми рішеннями понад сто раз встановили юридичні факти нанесення українським громадянам збитків внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України і окупації частини території нашої країни, а також зафіксували відповідні докази.

Правовою основою таких рішень стали Гаазька Конвенція 1907 року про закони і звичаї війни і Женевська конвенція 1949 року про захист цивільного населення під час війни з додатковими протоколами, які дозволяють через доведення наявності ознак “ефективного” контролю РФ над частиною території Донбасу і “загального” контролю над псевдо-державними структурами ОРДЛО довести факт окупації цих територій.

Така логіка повністю відповідає міжнародному праву і практиці його застосування.

Поки Тука бродив по різним ефірів і ніс відносно нешкідливу маячню, це ще можна було терпіти, але зараз, коли його вигадки стали відверто шкодити країні, питання про абсурдність подальшого збереження цього персонажа на державній службі стало руба.

Хоча, втім, не тільки його.

Українському суспільству напередодні неминучих дострокових виборів пора формувати стоп-лист українських політиків і чиновників, від яких потрібно рятувати країну.

Андрій Сенченко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE