Politerno > Україна і світ > Соболєв: Збереження Добкіна в обмін на керований КСУ – це справжні політичні торги (Відео)

Соболєв: Збереження Добкіна в обмін на керований КСУ – це справжні політичні торги (Відео)

  • 13 Липня, 2017
  • 1798 Переглядів
  • 0

Фракція “Батьківщина” вимагає першочергово розглянути питання щодо надання згоди на зняття депутатської недоторканності, затримання і арешту народного депутата Михайла Добкіна, а також питання щодо внесення змін до Державного бюджету.

“Натомість у парламенті відбувається політична гра, мета якої є підтримка законопроекту про Конституційний Суд України в обмін на неголосування за постанову щодо Михайла Добкіна”, – сказав кореспонденту INTV перший заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв.

“Першим питанням ми вимагаємо розглянути проект постанови щодо надання згоди Верховної Ради України на зняття депутатської недоторканності, арешту і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Михайла Добкіна. Далі ми пропонуємо розглянути питання про внесення змін і доповнень до бюджету, адже у нас є 30 млрд грн (…) які слід направити на освіту і охорону здоров’я, армію і всі інші ключові статті”, – сказав він.

За словами народного депутата, таку позицію підтримують фракції “Самопоміч” і “Батьківщина”, натомість інші фракції наполягають на розгляді питання Конституційного Суду і інших питань.

“У мене таке відчуття, що відбувається розмін: голосувати за потрібний для президента Конституційний Суд України і не голосувати за арешт Добкіна. Поглянемо, що відбудеться. Брудно, огидно, але це реалії парламенту”, – наголосив парламентарій і додав, що в останній тиждень роботи парламенту відбувається “спроба розхитати і перевірити парламент”.

Сергій Соболєв пояснив, що щодо депутатів, щодо яких голосувала Верховна Рада на зняття депутатської недоторканності, слід було підтримувати і надання згоди на арешт і затримання.

“Як можна за фактом корупції давати згоду на зняття недоторканності, але не давати згоду на затримання і арешт?”, – обурено зауважив він.

Сергій Соболєв додав, що фракції “Батьківщина” і “Самопоміч” ініціюють внесення законопроекту, відповідно до якого “процедура зняття недоторканності, затримання і арешт буде значно спрощена”.

“Парламент не пройшов іспит, бо якщо є розум і відповідальність – потрібно було голосуати всі подання, частина з яких – щодо затримання і арешту депуатів”, – акцентував він.

Сергій Соболєв наголосив, що нині Верховна Рада України рзглядає питання відповідно до затвердженого порядку денного, але “Батьківщина” і “Самопоміч” отримали обіцянку, що “бюджетне питання буде розглянуто о першій годині дня, а всі решті питань – пізніше”.

Політик акцентував, що “Батьківщина” буде голосувати  за продовження сесії, якщо будуть винесені питання, які “дозволять зробити прорив, приміром – у медичній реформі”. “Тоді ми будемо підтримувати продовження сесії, але ми не будемо підтримувати медичну реформу у нинішньому вигляді” , – сказав депутат.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE