Politerno > Україна і світ > Комітет захисту журналістів відреагував на події в редакції “Вістей”

Комітет захисту журналістів відреагував на події в редакції “Вістей”

  • 15 Липня, 2017
  • 1580 Переглядів
  • 0

Українська влада повинна припинити переслідування журналістів і співробітників медіа-компанії “Вести”.

Про це заявив Комітет захисту журналістів.

Національна поліція і військові прокурори провели обшук у київському представництві “Медиахолдинг Вести”, яке включає в себе “Радио Вести”, щоденну газету “Вести” і новинний сайт Vesti-ukr.com, за словами його редактора і офіційних осіб України.

Головний редактор “Вістей” Оксана Омельченко написала на своїй сторінці в Facebook, що сили безпеки ненадовго збили мовлення радіостанції в прямому ефірі.

Вона повідомила, що правоохоронці зібрали 30 журналістів в конференц-залі для допиту і обшукали їх мобільні телефони, в тому числі їх контакти і додатки для обміну повідомленнями.

На фотографіях з рейду були показані військові машини за межами будівлі і сили безпеки.

Повідомляється, що в рейді брали участь 80 офіцерів зі зброєю.

“Коли військовий прокурор посилає елітні сили з кулеметами для рейду в офіс радіостанції і перевіряє мобільні телефони журналістів в пошуках контактів і текстових повідомлень, може бути тільки одна інтерпретація: це спроба залякування і сер’йозна загроза свободи преси, – сказав з Парижу виконавчий директор CPJ (Комітет захисту журналісті) Джоел Саймон .

“Ми закликаємо владу України припинити переслідування журналістів Радіо Весті”, – додав він.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, який очолював рейд, заявив на прес-конференції, що сили безпеки будуть обшукувати 183 об’єкта нерухомості, в тому числі медіа-групи “Вести”, що належить колишньому міністру доходів і зборів Олександру Клименку, шукаючи докази в ході розслідування щодо шахроайства. Також він повідомив, що екс-міністр доходів і зборів України часів Януковича Олександр Клименко вивів в офшори і легалізував 96 млрд грн ($ 12 млрд за курсом 8 грн / $)

Сам Клименко був “здивований” рейдами, називаючи їх спробою захопити його власність з “політичних причин”.

Як повідомлялось обшук в “Вестях” тривав майже 12 годин.

Раніше ми писали, що силовики виносили оргтехніку з редакції і рилися в телефонах журналістів.

Читайте також: Матіос публікує фото масових обшуків у “клименківців” – непритомність, портрети Клименко і вирізані двері

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE