Politerno > Україна і світ > Високий Суд Лондона призупинив рішення про виплату Росії 3 мільярдів доларів за “боргом Януковича”

Високий Суд Лондона призупинив рішення про виплату Росії 3 мільярдів доларів за “боргом Януковича”

  • 26 Липня, 2017
  • 1305 Переглядів
  • 0

Суд прийняв рішення на користь України щодо повного зупинення виконання рішення, винесеного в порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги нашої країни

Високий суд Англії визнав право України на апеляцію у справі так званого боргу Януковича, за яким Росія надала Україні $3 млрд в борг за часів екс-президента України.

Про це повідомляє “Політерно” з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

“Високий суд ухвалив рішення на користь позиції України щодо повного зупинення виконання рішення, винесеного в порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги України”, – розповіли в Мінфіні.

Також у відомстві зазначили, що суд підтвердив право України на апеляцію, всупереч спробам Росії перешкодити цьому.

“У своєму останньому рішенні суддя Блер визнав, що це є саме тим випадком, коли виконані порогові умови для надання дозволу на апеляцію, а саме – апеляція має реальні шанси на успіх”, – повідомили в міністерстві.

Нагадаємо, 23 червня Мінфін подав апеляцію на рішення Високого суду Лондона про виплати за єврооблігаціями на 3 мільярди доларів, також відомими як “борг Януковича”.

29 березня суд виніс попереднє рішення в справі, в якому зобов’язав Україну виплатити Росії борг.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE