Politerno > Україна і світ > Прокуратура Донеччини оголосила підозру “міністру фінансів ДНР”

Прокуратура Донеччини оголосила підозру “міністру фінансів ДНР”

  • 2 Серпня, 2017
  • 1325 Переглядів
  • 0

Прокуратура Донецької області заочно оголосила підозру в фінансуванні тероризму та спробі змінити кордони України так званому “міністру фінансів” терористичної організації “ДНР”.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури регіону.

Під час досудового розслідування встановлено, що 38-річна уродженка Донецька в листопаді 2014 роки добровiльно вступила в ряди терористів і зайняла посаду так званого “міністра фінансів ДНР”.

“Перебуваючи на вказаній посаді, підозрювана реалізує покладені на “міністерство” питання, відповідає за фінансовий контроль за використанням так званих “бюджетних коштів, коштів державних бюджетних і позабюджетних фондів ДНР”, за рахунок яких, в свою чергу, фінансуються так звані “бюджетні установи ДНР”, зокрема “установи силового блоку”, – розповідає відомство.

За інформацією прес-служби, оскільки правопорушниця знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, підозра їй оголошена заочно.

Зокрема, вона підозрюється в таких кримінальних злочинах: “фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України” та “фінансування тероризму”.

Як з’ясувала УП на сайтах терористів, підозрювану звуть Катерина Матющенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE