Politerno > Україна і світ > Поки керує Порошенко, повноцінного розслідування Іловайської трагедії не буде, – голова ТСК (Відео)

Поки керує Порошенко, повноцінного розслідування Іловайської трагедії не буде, – голова ТСК (Відео)

  • 15 Серпня, 2017
  • 2071 Переглядів
  • 0

Повноцінного розслідування трагедії під Іловайськом не буде, поки Україну очолює Петро Порошенко.

Про це на телеканалі ZIK заявив Андрій Сенченко, екс-депутат, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

“Повноцінного розслідування трагедії під Іловайськом не може бути доки, поки нашу державу очолює Петро Порошенко. Оскільки бездіяльність і неадекватні дії були не лише на рівні військового керівництва, але й на рівні політичного. Якщо ми говоримо про політичне керівництво йде мова про невиконання Конституції і закону про оборону держави. На етапі коли ми розслідували цю трагедію на нас тиснули з Адміністрації Президента”, – розповів Андрій Сенченко.

Серед військових керівників, гість програми назвав винними у трагедії начальника Генштабу Віктора Муженка і його заступника генерала Віктора Назарова

“Дії військового керівництва визначаються цією політичною парасолькою, яка є над ними. Якщо ми говоримо про військових і їх відповідальності, то я в першу чергу винним назвав не Валерія Гелетея, а начальника Генштабу Віктора Муженка і його заступника генерала Віктора Назарова”, – вважає пан Сенченко.

На переконання голови ТСК ВРУ, те що опублікувала прокуратура не можна назвати результатом розслідування. Тут йде мова лише про документування російської агресії.

“Те що опубліковано не можна назвати результатом розслідування. Справа в тому, що військова прокуратура добросовісно виконала достатньо важливу роботу, але ця робота полягає у документуванні російської агресії одного із періодів цієї війни.

Правозахисна організація “Сила права”, яку я очолюю, ми також в шести судових процесах, за заявами сімей загиблих військовослужбовців і двох важкопоранених. І в кожному рішенні був зроблений висновок, що загинув військовослужбовець або співробітник міліції в результаті російської збройної агресії”, – зазначив Андрій Сенченко.

За словами пана Сенченка, у документі нема відповіді на запитання, яких чекає суспільство.

“Це важливе питання, але це тільки половина того, що чекає суспільство. На превеликий жаль нема відповіді на запитання, чому впродовж місяця гинули наші військові в секторі Д, а це було частиною розслідування Іловайської трагедії. Гинули військові і при цьому це все відбувалося у результаті неприйняття необхідних, очевидних рішень.

Рішення не приймались, а наші військові гинули. Дальше, нема відповіді на запитання, чому, при тому що був затверджений план пошукової операції по взятті Іловайська, на перед відправили добровольчі батальйони, які мають тільки легке озброєння в своєму розпорядженні?”, – переконаний політик.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE