Politerno > Україна і світ > Будівництво Керченського мосту загрожує зірвати американські контракти України

Будівництво Керченського мосту загрожує зірвати американські контракти України

  • 4 Вересня, 2017
  • 1584 Переглядів
  • 0

Будівництво моста через Керченську протоку призведе до зниження товарообігу між Україною та іншими країнами.

Про це повідомляє Іnforesist з посиланням на інформацію Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння.

Оскільки будівництво моста суперечить міжнародному праву і тягне обмеження свободи мореплавання в Чорному і Азовському морях, це призведе до серйозних збитків українських портів у Маріуполі і Бердянську.

Експерти вважають, що окрім того, Керченський міст може призвести до нових соціально-економічних ризиків стагнації українського Приазов’я. За їхніми словами, обмеження, введені Росією щодо надводних габаритів кораблів у межах 33 метрів, які будуть плавати по Керченській протоці після установки залізничної арки, унеможливлять проходження протокою суден типу “Panamax”.

Через ці обмеження Маріупольський морський порт втрати до 43% перевалки. Під загрозою опиняються постачання близько 1 млн тонн чавуну на рік за контрактами з американськими замовниками, – зазначають фахівці.

І це ще не все. За добу через Керченську протоку проходять близько 70-90 кораблів. А введене Кремлем одностороннє перекриття Керченської протоки у зв’язку з установкою арок моста призведе до чималих збитків – лише одна доба простою судна в очікуванні відкриття протоки становитиме близько 20 тисяч доларів.

Як повідомлялося раніше, Росія не узгодила з Україною будь-які дії по будівництву моста в Керченській протоці.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE