Politerno > Україна і світ > Хомутиннік залашив посаду керівника групи “Відродження” на час розслідування

Хомутиннік залашив посаду керівника групи “Відродження” на час розслідування

  • 5 Вересня, 2017
  • 1327 Переглядів
  • 0

Голова депутатської групи “Партія “Відродження” Віталій Хомутиннік залишає посаду керівника групи на перiод розслідування Генеральної прокуратури України та перевірки Державної фіскальної служби його декларацій.

Про це УП повідомили у прес-службі партії.

Відповідне рішення Хомутиннік оголосив у вівторок на засiданні депутатської групи “Партія “Відродження”, пояснивши, що його дії пов’язані із бажанням уникнути політичного тиску на депутатську групу.

Як наслідок, на засіданні групи було вибрано нового керівника – народного депутата Віктора Бондаря, а заступником керівника групи – народного депутата Артема Ільюка.

17 серпня стало відомо, що Генеральна прокуратура розслідує можливе ухилення від сплати податків головою депутатської групи “Відродження” у Верховній Раді Віталієм Хомутинніком.

Згідно з матеріалами клопотання, Хомутиннік задекларував у 2015 році 32,7 млн ​​гривень, 570 тис. доларів і 850 тис. євро готівки.

Також, політик задекларував 88 об’єктів цінного рухомого майна.

Суд задовольнив клопотання прокурора і призначив позапланову документальну перевірку депутата з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998 по 2016 рік.

Сам Хомутиннік запевняє, що не ухилявся від сплати податків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE