Politerno > Україна і світ > У Київраді підтримали, ініційований “Батьківщиною”, проект рішення про імпічмент президента

У Київраді підтримали, ініційований “Батьківщиною”, проект рішення про імпічмент президента

  • 5 Вересня, 2017
  • 1504 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 4 вересня, постійна комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку і запобігання корупції підтримала проект рішення про необхідність прийняття закону про імпічмент президента, запропонований фракцією ВО “Батьківщина”.

Про це повідомляє прес-служба партії.

У процедурі імпічменту президента, ініційованій фракцією, врегульована процедура імпічменту глави держави. Автори законопроекту – голова фракції ВО “Батьківщина” в Київраді Володимир Бондаренко і секретар фракції Тетяна Меліхова.

“Розраховуємо, що ухвалення рішення Київради буде стимулювати підвищення відповідальності будь-якої посадової особи, а також і вищого керівництва. А для цього потрібно, щоб всі пункти були чітко прописані”, – прокоментувала проект документа на засіданні комісії Тетяна Меліхова.

У столичній “Батьківщині” також переконані, що парламент повинен прийняти новий Закон “Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України”, який врегулює процедуру усунення Президента з посади в порядку імпічменту.

“Імпічмент – єдиний спосіб привтягнути Порошенко до відповідальності. Однак імпічмент не є звинуваченням в кримінальному порушенні, він є видом юридичної, а не політичної відповідальністі”, – заявив голова фракції “Батьківщина” в Київраді Володимир Бондаренко.

Як відомо, деякі зміни в Конституції заблокували можливість імпічменту президента.

Як повідомлялось, міськрада найбільшого в Київській області міста Біла Церква (населення – понад 200 тис. чол.) проголосувала за звернення до Верховної Ради з вимогою врегулювати процедуру імпічменту чинного Президента України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE