Politerno > Україна і світ > Парасюк: Вимагатиму покарання всіх, хто покривав корупціонера з СБУ

Парасюк: Вимагатиму покарання всіх, хто покривав корупціонера з СБУ

  • 5 Вересня, 2017
  • 1782 Переглядів
  • 0

Народний депутат Володимир Парасюк часто опиняється в епіцентрі скандалів. Два роки тому ГПУ навіть звинуватила його у викраденні співробітника СБУ, якого нардеп піймав на хабарі. Тиждень тому цього ж співробітника затримали на отриманні хабара.

Що сталося два роки тому і чому службовця-хабарника піймали тільки зараз – в інтерв’ю сайту “24” з Володимиром Парасюком.

ЗМІ повідомили про затримання на хабарі у Львівській області працівника СБУ. З’ясувалося, що це той самий співробітник, якого два роки тому ви вже намагалися затримати за хабар, і через що проти вас ГПУ відкрила кримінальне провадження. Це правда?

Дійсно, це той самий Ігор Масик, якого я ще в 2015 році піймав на вимаганні хабара від керівника Державного підприємства “Жовківське лісове господарство” і доправив у Львівське обласне управління СБУ. Зараз Масика затримали при спробі отримати хабар у розмірі 10 тисяч доларів. Але зробили все дуже тихо. В СБУ Львівської області намагалися про це сильно не розголошувати і не афішувати, що це той самий співробітник.

А як ви дізналися про те, що Масик причетний до корупції?

В 2015 році до мене звернувся керівник Жовківського лісового господарства Степан Сухнацький з проханням допомоги. За його словами, до нього постійно приїжджають працівники місцевого СБУ, зокрема, Ігор Масик, який здійснює незаконні перевірки, відкриває кримінальні провадження, а за їх закриття вимагає хабарі.

Під час наступного візиту співробітника СБУ до лісгоспу я приїхав разом із помічниками, щоб з’ясувати обставини. Масик поїхав із працівниками лісгоспу до лісу і став їм погрожувати відкриттям кримінальних справ за кожне зрізане дерево, якщо вони не заплатять хабар.

В якому розмірі він вимагав хабар?

Здається, 500 доларів за кожне дерево.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE