Politerno > Україна і світ > Ірина Геращенко: Сьогоднішнє дійство – дії не проти української влади або президента, а проти української держави

Ірина Геращенко: Сьогоднішнє дійство – дії не проти української влади або президента, а проти української держави

  • 10 Вересня, 2017
  • 1590 Переглядів
  • 0

Дії прихильників лідера партії “Рух нових сил” Михайла Саакашвілі, його самого, а також супроводжуючих його політиків і громадських діячів на пункті пропуску “Шегині” – це удар по українській державі і її кордонах, вважає перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

“Сьогоднішнє дійство – дії не проти української влади або президента, а проти української держави, це удар по нашому кордону і наших прикордонниках, це спроба принизити тих, хто віддано виконує свою роботу, захищаючи кордон держави, проти якої ведеться російська війна”, – написала вона на своїй сторінці в Facebook в неділю ввечері.

Перший віце-спікер парламенту висловила розчарування у зв’язку з тим, що люди, які зізнавалися в любові до України, “принизили країну своїми діями”.

“Прорив українського кордону, його перетин без прикордонного огляду – це злочин. Тим більше, коли таке здійснюють нардепи. Краще б вони на східних кордонах свою завзятість показували, але там їх не видно, на фронті вони не бувають”, – написала І.Геращенко, додавши, що нікого з учасників “сьогоднішнього ганебного шапіто в серпні 2008 не було в Грузії”, коли потрібно було підтримати Грузію як державу, підтримати грузинський народ, а не тільки їх президента.

Як відомо, 10 вересня прикордонники польської сторони ПП “Шегині” пропустили Міхеіла Саакашвілі на територію України, однак у “нейтральній зоні” автобус Саакашвілі застряг: українська сторона закрила кордон зі свого боку, а прикордонники повідомили, що “згідно з інформацією оперативного чергового СБУ по Львівській області, перехід “Шегині” заміновано”.

Після цього прихильники Саакашвілі прорвали кордон і завели його на територію України.

Джерело в Держприкордонслужбі України зазначило, що у зв’язку з позаштатною ситуацією ніхто з українських політиків і громадських діячів, які перебували “сірій зоні” на українсько-польському кордоні разом з Михайлом Саакашвілі, не пройшов прикордонний контроль з українського боку.

Державна прикордонна служба має намір звернутися до прокуратури у зв’язку з незаконним перетином кордону Саакашвілі та групою осіб, які рухались разом із ним через польсько-український кордон. До прокуратури може бути передано факти по 4 епізодам.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE