Politerno > Україна і світ > Саакашвілі зі своїми прихильниками попрямує до Львова – ДПС погрожує справами (Відео)

Саакашвілі зі своїми прихильниками попрямує до Львова – ДПС погрожує справами (Відео)

  • 10 Вересня, 2017
  • 1405 Переглядів
  • 0

Перетнувши кордон за допомогою своїх прихильників Михайло Саакашвілі збирається далі їхати до Львова.

Про це повідомляє УП.

“Сьогодні ми зберемося у Львові, напевно, в найближчому місті і вирішимо”, – сказав Саакашвілі в ефірі телеканалу Newsone в неділю ввечері, відповідаючи на питання про те, як він має намір “далі рухатися на Київ”.

В даний час Саакашвілі сів в автомобіль, який в супроводі ще кількох машин відразу ж рушив по трасі вглиб країни.

Як повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” представник прес-служби “Руху нових сил” Мар’яна Поштар, Саакашвілі планує зустріч зі своїми прихильниками в центрі міста на площі Ринок біля міськради.

Разом з тим, багато тих, хто супроводжував Саакашвілі в Польщі і чекали біля пункту пропуску з українського боку кордону, в тому числі лідер парламентської фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко та лідер руху “Справедливість” Валентин Наливайченко, в кортежі не поїхали і в даний час сідають в двоярусний пасажирський автобус.

Тим часом, подальший сценарій в будь-який момент можуть припинити українські силовики, оскільки тепер Саакашвілі перебуває в Україні в статусі нелегала.

Більшість же активістів, які зібралися біля пункту пропуску, поки що залишаються на місці.

У свою чергу Державна прикордонна служба має намір звернутися до прокуратури у зв’язку з незаконним перетином кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою осіб, які рухались разом із ним через польсько-український кордон.

Про це УП повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

 “Тут є ціла низка порушень. Наразі наша задача задокументувати усі ці порушення по гарячих слідах і передати їх в прокуратуру”, – заявив він.

За словами Слободяна, йдеться про щонайменше три епізоди.

“Це незаконний прорив на режимний об’єкт тобто порушення міжнародних угод з польською стороною, незаконний перетин державного кордону групою осіб, а також це нанесення тілесних ушкоджень співробітникам прикордонної служби при виконанні службових обов’язків”, – зазначив Слободян.

На уточнююче питання, коли саме матеріали будуть передані в прокуратуру, він зазначив, що “на це піде деякий час”.

На уточнююче питання, чи ці матеріали стосуватимуться лише Саакашвілі, чи всіх, хто перетинав кордон, в тому числі депутатів, Слободян сказав: “Це стосуватиметься всіх, хто перетнув кордон, в тому числі депутатів, і Саакашвілі”.

Слободян також вважає, що ця ситуація може негативно вплинути на безвіз для українців і це питання може підніматися в Європарламенті.

“Це логічно, бо безлад на кордоні з ЄС не є позитивом для іміджу України. Наші “друзі” (у лапках) скористаються цим, що б підняти питання про призупинення безвізу”, – вважає він.

Як відомо, разом із Саакашвілі, кордон перетинали депутат від Батьківщини  Сергій Власенко і позафракційний Юрій Дерев’янко.

Як повідомлялось, сьогодні ввечері прихильники Саакашвілі прорвали кордон і завели його на територію України.

Читайте також: Міхо проривається в Україну. Онлайн-хроніка подій (Фото/Відео)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE