Politerno > Україна і світ > Опозиція, скоріше за все, отримала мовчазний дозвіл Європи та США на усунення Порошенко – Речинський

Опозиція, скоріше за все, отримала мовчазний дозвіл Європи та США на усунення Порошенко – Речинський

  • 12 Вересня, 2017
  • 1708 Переглядів
  • 0

Як можуть розвиватися події далі? Завтра або вже сьогодні Саакашвілі і компанія, за заявою Садового повинні прибути до Києва. Завтра має бути зроблена якась спільна заява об’єднаної опозиції. Після цього, мабуть – безстроковий мітинг перед ВР з вимогою перевиборів парламенту та Президента.

Таку думку висловив у Facebook колишній прес-секретар СБУ, екс-радник міністра внутрішніх справ, головний редактор сайту ОРД Станіслав Речинський.

Можливо, Порошенко знав про цей сценарій, тому і зважився на тупе позбавлення громадянства. Сподівався, що прибере головного харизмата і якось розсмокчеться. Вийшло гірше.

Так як об’єднана опозиція не включає правих – її буде не так вже і багато. Праві приєднаються? Все може бути. Тоді шансів у опозиції більше, тому як у правих структура, мотивація і бойові ланки краще ніж у об’єднаної опозиції.

Ймовірно, в кращих традиціях останніх днів Януковича навпроти збереться антімітінг прихильників Порошенко. А може обидва мітинги не дозволять. Не має значення. Бензин вже розлитий, і досить буде сірника. Тобто крові. Навіть в невеликій кількості.

Далі – зрозуміло. Бійня. Причому, думаю, що стрічок буде вже більше ніж два види. А може буде все простіше. Силовики не перешкоджатимуть мітингувальникам і парламент розженуть. А може і Банкову.

Але в силу того, що і нинішні і потенційні керівники країни чітко розуміють, що критично залежать від іноземних партнерів – навряд чи таке можливо. Ні Саакашвілі, ні Тимошенко, ні Наливайченко не є самогубцями. Швидше за все, на їх нинішні дії отримано хоча б мовчазне, але схвалення. Хоча б в посольстві США.

Можливо, в ході візиту в США Порошенко сподівається переграти ситуацію. Але якщо цей візит буде настільки ж “результативним”, як і попередній – то варто подавати у відставку. Хоча сам факт того, що візит запланований (і можливо відбудеться), говорить, що шанси у Порошенка ще є.

Хоча б на те, щоб залишитися в історії останнім Президентом України з нинішніми повноваженнями. Але позачергових виборів це швидше за все не скасує

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE