Politerno > Україна і світ > Екс-посол США в ООН вважає, що Росія матиме вплив на миротворців на Донбасі

Екс-посол США в ООН вважає, що Росія матиме вплив на миротворців на Донбасі

  • 15 Вересня, 2017
  • 1589 Переглядів
  • 0

Колишній посол США в ООН Джон Болтон заявив, що у разі введення миротворчої місії ООН на Донбас, миротворчий контингент буде частково підпорядковуватися Росії як постійному члену Радбезу.

Про це він сказав в кулуарах 14-ої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві в п’ятницю, передає “Інтерфакс-Україна“.

 “Введення миротворців погана ідея. Чому ви хочете більшого залучення Росії в справи України? Росія один з п’яти постійних членів Ради безпеки ООН, і нічого не станеться з цими миротворцями, якщо Росія цього не захоче. Вона буде впливати на них”, – пілкреслив він.

Болтон зазначив, що вирішити ситуацію на Донбасі можна через силу.

“Миротворці ООН не вирішують конфлікти, а заморожують їх. Якщо ви впевнені, що хочете, щоб Донбас завжди був в руках тих людей, які його контролюють – введіть туди миротворчу місію”, – заявив він.

Як відомо, 5 вересня президент РФ Володимир Путін доручив міністру закордонних справ РФ внести до Ради безпеки ООН резолюцію щодо миротворців на Донбасі, але зі своїми умовами.

За твердженням Путіна, миротворці можуть перебувати лише на лінії розмежування сторін – для забезпечення безпеки місії ОБСЄ. Крім того, ввести миротворців на схід України можна лише після розведення сторін і відведення важкої техніки, і лише за узгодженням із представниками т. зв “ДНР” і “ЛНР”, заявив президент РФ.

Того ж дня Росія направила проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі генсекретарю ООН та голові Ради безпеки ООН.

Згодом, Україна внесла в ООН свої пропозиції щодо миротворців на Донбасі.

Згодом постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що запропонований Росією проект резолюції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі не знайшов підтримки серед членів Ради Безпеки ООН.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE