Politerno > Україна і світ > Російський проект резолюції щодо миротворців не знайшов підтримки серед членів РБ ООН

Російський проект резолюції щодо миротворців не знайшов підтримки серед членів РБ ООН

  • 9 Вересня, 2017
  • 1335 Переглядів
  • 0

Запропонований Росією проект резолюції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі не знайшов підтримки серед членів Ради Безпеки ООН.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

“На сьогодні практично жоден із членів Ради Безпеки, крім власне Росії, не висловився на користь їхніх ідей. Дехто просто промовчав. А переважна більшість сказала, що не бачить жодного сенсу в роботі над саме таким форматом, що його пропонує Москва”, – прокоментував ситуацію в Радбезі дипломат.

Як відомо, 5 вересня президент РФ Володимир Путін доручив міністру закордонних справ РФ внести до Ради безпеки ООН резолюцію щодо миротворців на Донбасі, але зі своїми умовами.

За твердженням Путіна, миротворці можуть перебувати лише на лінії розмежування сторін – для забезпечення безпеки місії ОБСЄ. Крім того, ввести миротворців на схід України можна лише після розведення сторін і відведення важкої техніки, і лише за узгодженням із представниками т. зв “ДНР” і “ЛНР”, заявив президент РФ.

Того ж дня Росія направила проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі генсекретарю ООН та голові Ради безпеки ООН.

Згодом, Україна внесла в ООН свої пропозиції щодо миротворців на Донбасі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE