Politerno > Україна і світ > Пожежа, трагедія … і держава – Подоляк

Пожежа, трагедія … і держава – Подоляк

  • 17 Вересня, 2017
  • 1579 Переглядів
  • 0

Трагедії трапляються у всіх державах. У поганих і хороших. У ефективних або у тих, хто вічно “постають зі своїх кволих колін”.

І у нас жахливо вигорілий корпус в дитячому спортивно-оздоровчому таборі “Вікторія”, на превеликий жаль, не перша і не остання трагедія. Життя – вкрай несправедливе. Але важливо, як саме держава реагує на трагедію.

Не чергово / лицемірно, висловивши цинічне співчуття і професійно відмахнувшись від сліз. А по-справжньому. На жаль, нічого подібного. У нічній одеській пожежі знову проявилося обличчя нинішньої держави – “від” і “до”. Не той писок, який традиційно причепурюють товстим шаром дурного піару.

Але c підшкірним гнилим жиром, що стікає струмками вкраденого, брехливого, корумпованого. Вся його суть. Байдужість, цинізм, продажність …

Всього рік тому будови табору реконструювалися. Правда, в типовому для нас стилі – з підвищеним бюджетом, “зливом” грошей своїм і банальним розкркданням левової їх частки.

Ще 19 травня 2016 року в Єдиний реєстр було внесено кримінальну справу # … 1082 по ст. 366 КК у зв’язку з підробкою тендерної документації. Тендер виграла комания Південь-Укрбуд (Світлани Донченко) в “спекотній” боротьбі з компанією Моноліт (подруги Л.Резніковой). Саме ці дві компанії “бриють” всі гроші … УКБ Одеської міськради.

Тобто група цілком конкретних людських особистостей набила собі кишені краденими грошима. Конкретних – це і означає конкретні по прізвищам кримінальні справи. Питання: де беззаставні арешти? ..

Наступний крок до трагедії. Дерев’яну будівлю з явними недоробками і тотальною відсутністю протипожежної безпеки взяли в експлуатацію конкретні товсті пики з корумпованих дозвільних держ / організацій. У тому числі і тих, що відповідають за протипожежну безпеку. Адже це, знову ж таки, цілком конкретні і дуже вгодовані фізіономії з надутими від важливості щоками, прізвища яких стоять розчерками на документах про прийняття.

Де обов’язкові “дієтичні” арешти головних “пожежників і мнс-ників” одеського регіону? Адже зрозуміло, що ці любителі смачно пожерти крадене, отримали свої хабарі за закриті очі … І за великим рахунком, замість понтової балаканини на YES про майбутні Нью-Васюки, хтось із великих повинен вже бути на місці.

Прем’єр, віце-прем’єр, губернатор, мер. І замість чергових висмоктаних із пальця інформаційних приводів про нашу “надмірну жратву” і марність вищої освіти, особисто розібратися, чому трагедія трапилася.

А генпрокурор замість розробки майбутньої піар-програми по нардепам, повинен вже жорстко називати статті / прізвища. І напхати спритним місцевим поліцейським, але він скромно відкрив виробництво по … неймовірній 270-й: “Порушення вимог пожежної безпеки”.

Зрозуміло, все це ніколи не поверне дітей. Але країна, нарешті, побачить державу. Не групу цинічних мародерів, які думають тільки про свої животи. А нормальних мужиків, які вміють співчувати співгромадянам і жорстоко карати покидьків …

Михайло Подоляк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE