Politerno > Україна і світ > В Одесі закінчилася скандалом зустріч батьків дітей, які відпочивали у таборі “Вікторія” з губернатором (Фото/Відео)

В Одесі закінчилася скандалом зустріч батьків дітей, які відпочивали у таборі “Вікторія” з губернатором (Фото/Відео)

  • 17 Вересня, 2017
  • 1657 Переглядів
  • 0

Страшна пожежа в дитячому оздоровчому центрі Одеси забрала дитячі життя, фото: facebook.com/maksim.voytenko

Зустріч батьків дітей, які перебували в згорілому таборі “Вікторія”, з губернатором Максимом Степановим, главою поліції області Дмитром Головіним і рятувальниками, закінчилася скандалом.

Про це повідомляє кореспондент “Strana.ua“.

Батьків обурили відповіді губернатора і чиновників, які сказали, що видавали розпорядження закрити табір. На уточнююче запитання, чому ж “Вікторію” так і не закрили, присутні відповіли, що за це повинні були відповідати органи самоврядування.

Близько тридцяти активістів патріотичних організацій зібрались перед центром дитячої творчості на вулиці Балківській, де мер Одеси Геннадій Труханов зустрічався з батьками учасників хореографічного ансамблю “Адель”.

Як передає кореспондент “Думської“, ще перед початком заходу до міського голови підійшов активіст із знімаючим телефоном в одній руці та упаковкою яєць в іншій. Представники муніципальної охорони забрали яйця. Втім, особливого опору активіст не чинив.

На самій зустрічі, крім мера, були присутні батьки дітей, чиновники і депутати, протестуючі залишилися на вулиці.

“Ми побудували найкращий табір, основна увага я приділяв безпеки. Все, що сьогодні говорять політики, мені дуже неприємно як батькові і дідусеві … В експлуатацію ми все передали в робочому стані. Нас переконали, що подібні будівлі безпечні, так побудовано безліч баз відпочинку на Західній Україні”, – заявив мер.

Відносно неробочої пожежної сигналізації, Генадій Труханов сказав: “На питання, чому вона не працювала, нам дадуть відповідь експерти. Якби я знав, що з нею проблеми, заходи були б прийняті. І тепер вони будуть найжорсткіші щодо винних. Ми нікого не будемо виправдовувати і ховати. Ми не знімаємо з себе відповідальність”.

Батьки в свою чергу зажадали провести незалежну оцінку решти корпусів табору, так як, за їхніми словами, в згорілій будівлі не було просочення підлог, вода в душах билася струмом. Також вони повідомили, що діти переживають за художнього керівника колективу Тетяну Єгорову, в кімнаті якої почалася пожежа.

“Я категорично проти того, щоб ми влаштовували шум і покарали невинних”, – відповів міський голова, пообіцявши об’єктивний розгляд. Також було озвучено, що найбільша вина лежить на директорові табору Петросі Саркісяні, “якому довірили керувати цією установою”.

Крім того, батьки звернули увагу на те, що протипожежної системи немає навіть в залі центру дитячої творчості “Промінь”, де проходила зустріч. Глава Малиновської райадміністрації Євген Омельчук повідомив, що капітальний ремонт цієї будівлі заплановано на 2018 рік.

Що стосується матеріальної допомоги, Геннадій Труханов повідомив, що сім’ям загиблих дівчаток місто виділить по 200 тисяч гривень, постраждалим – по 100 тис., А всім іншим, хто проживав в згорілому корпусі, – по 20 тис.

Після завершення зустрічі, коли мер виходив з будівлі, до нього намагався підбігти “автомайданівець” Віталій Устименко. Муніципали з бійкою відтіснили активістів. Під час зіткнення роздавилися курячі яйця, які, як виявилося, Устименко теж приніс з собою.

Читайте також: Пожежа в дитячому таборі в Одесі: Саакашвілі закликає покарати мера міста (Відео)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE