Politerno > Україна і світ > Пожежа в дитячому таборі в Одесі: Саакашвілі закликає покарати мера міста (Відео)

Пожежа в дитячому таборі в Одесі: Саакашвілі закликає покарати мера міста (Відео)

  • 17 Вересня, 2017
  • 1455 Переглядів
  • 0

Мер Одеси Генадій Труханов

Лідер “Руху Нових сил”, екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі закликає представників влади покарати мера Одеси Генадія Труханова в зв’язку з пожежею в дитячому муніципальному таборі “Вікторія”, в результаті якого загинули троє дітей.

У відеозверненні на своїй сторінці в Facebook Саакашвілі заявив, що у зв’язку з трагедією в місті “намагаються усунути і покарати стрілочників, які мало що там значать”.

“У місті Одеса діє добре організована мафія по крадежу міського бюджету. У місті на розвиток Одеси 150 млн доларів … Всі ці гроші крадуться Трухановим і його бандою рекетирів, вбивць і мародерів з 90-х років, і вони також ділять ці гроші з Києвом – з чиновниками Адміністрації президента і уряду України, які їх і прикривають. І прикривали, коли я був головою обладміністрації “, – сказав політик.

Він зазначив, що в таборі “Вікторія” на пожежну охорону і сигналізацію було витрачено 11 млн грн.

Саакашвілі також додав, що всі підрядники цих робіт – “близькі партнери Труханова, по-простому – його” кишені “.

“Його (табір) поспішали відкрити до приїзду президента Порошенко, для піару. В результаті того, що ці гроші були вкрадені, загинули діти “, – вважає Саакашвілі.

“Я закликаю президента, уряд і генпрокурора негайно покарати не якихось замдиректора санаторію, а головного бандита Одеси, пахана Труханова і всіх його підручних, які вкрали ці гроші. Вони і є вбивцями цих дітей”, – підкреслив екс-губернатор Одеської області, додавши, що” зараз вони вбивають через корупцію”.

У свою чергу МВС закликає не спекулювати на трагічних подіях в Одесі для реалізації політичних амбіцій.

Там відзначили, що МВС гарантує об’єктивність і неупередженість розслідування цього злочину і покарання винних в рамках чинного законодавства України.

“Разом з тим, ми закликаємо всіх не спекулювати на трагічних подіях і не використовувати людське горе в реалізації політичних амбіцій”, – заявили в міністерстві.

Як відомо, в ніч на 16 вересня в дитячому таборі “Вікторія” в Одесі згорів двоповерховий дерев’яний корпус. В результаті загинули троє дітей. Також в лікарню доставлені двоє неповнолітніх.

Як повідомляв в суботу радник начальника ГУ Нацполіціі в Одеській області Руслан Форостяк, підозру оголошено двом посадовим особам дитячого закладу – директору і відповідальному за пожежну безпеку, ці особи затримані в порядку ст. 208 КПК.

Мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова, директора табору Саркісяна і його зама, який відповідав за пожежну безпеку закладу.

Директор департаменту освіти Олена Буйневіч сама подала у відставку.

Увечері 16 вересня біля мерії Одеси пройшов мітинг в зв’язку з пожежею в дитячому таборі “Вікторія”, активісти штурмували будівлю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE