Politerno > Інше > Уряд Тимошенко в умовах світової кризи врятував економіку країни – Соболєв

Уряд Тимошенко в умовах світової кризи врятував економіку країни – Соболєв

  • 17 Квітня, 2018
  • 1589 Переглядів
  • 0

Заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв для порталу «Крапка» прокоментував другу річницю урядування Гройсмана та нагадав результати роботи Кабміну на чолі з Юлією Тимошенко.

Рівно два роки тому, 14 квітня 2016 року, прем’єр-міністром України був призначений Володимир Гройсман. Нещодавно Незалежна група макроекономічного аналізу та прогнозування IMF Group заявила, що в їх оновленому рейтингу Гройсман увійшов до трійки українських прем’єрів з найкращими економічними результатами. Його випереджають тільки прем’єри Віктор Янукович і Микола Азаров.

Сергій Соболєв, народний депутат, заступник голови фракції «Батьківщина», говорить, що особисто для нього важливіше не дворічний період, в який уряд очолював Гройсман, а то, як країна проживе наступний рік до президентських виборів. Тому що всі прекрасно розуміють, що згубний курс Президента Петра Порошенка далі тривати не може.

«Нам набагато важливіше, щоб країна вижила в цьому році і дожила до наступних президентських виборів. З цієї точки зору я і оцінюю перспективи уряду Гройсмана. Думаю, що після заяв Володимира Гройсмана про те, що він не буде втручатися в президентську кампанію і не буде кандидатом, то величезний тиск на нього, який почався з боку Адміністрації Президента, фракції БПП і всіх фракцій – сателітів Петра Порошенка, зайвий раз підтверджує, що від прем’єра буде залежати багато, перш за все те, наскільки справедливими, чесними і прозорими будуть вибори», – каже Сергій Соболєв.

За словами політика, якщо оцінювати всі попередні прем’єрства і роки незалежності України, він давав би оцінку, керуючись не якимись химерними показниками, а тими, які характеризують, наприклад, середню заробітну плату.

«Середня заробітна плата при Тимошенко була майже 400 доларів, середня пенсія була втричі більшою, ніж сьогодні, якщо, знову-таки, брати доларовий еквівалент. Ціни на газ, електроенергію, комунальні послуги були, відповідно, в 11, 4 і 3 рази меншими, ніж сьогодні. Це і є ключовий показник того, яким чином розвивалася країна. Але є й інший фактор, який, я думаю, абсолютно справедливо зазначили експерти. Це фактор світових економічних криз. Так, за показником «Світова економічна криза і заходи уряду, які були прийняті в цей час», уряд Тимошенко зробив неймовірне. Саме в умовах однієї з найбільших світових фінансових криз уряд Юлії Тимошенко зміг врятувати країну, врятувати економічну ситуацію. І це дозволило Україні не просто вижити в тих умовах, але і не попасти в боргову яму і не розгубити золотовалютний запас», – зазначив Сергій Соболєв.

Читайте також: Вибори 2010 року були сфальсифіковані, а перевага Тимошенко над Януковичем складала 15 % – Матвієнко (Відео)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE